В зрелищно тенис шоу: Григор срази Щруф и стартира победоносно на UTS!

от в 08:15 на 16.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров се завърна победоносно на корта. Българинът прие да участва на демонстративното събитие на UTS във Франкфурт, заменяйки Даниил Медведев и се възползва по най-възможен начин от възможността,надигравайки Ян- Ленард Щруф с крайното 14-17 18-11 17-9 14-13 и по този начин оглави временно група "A".

Началото на мача не беше никак положително за българина, който имаше сериозни трудности да се справи с началния удар на своя опонент, което позволи на Щруф да натрупа ранен аванс, който Григор не можа да заличи до края на четвъртината.

Следващата част протече изцяло под диктовката на първата ни ракета, чийто тенис беше максимално агресивен, а германецът нямаше отговор за атаките от страна на родния ни представител и имахме паритет в общия резултат.

Картината не се промени през третата четвъртина, в която Гришо продължи да налага много високо темпо на игра, докато Щруф правеше много грешки в разиграванията от дъното на корта и отново българинът нямаше никакви проблеми да запише втора поредна четвъртина на сметката си.

Четвъртата част беше най-оспорваната в двубоя, като двамата играчи вървяха точка за точка през цялото време, но нашият сънародник спечели последното решително разиграване и се поздрави със заслужен триумф в срещата.

Беноа Пер пък надви Каспър с 3:1 части в другия мач от групата, а днес ще стане ясно кои двама тенисисти от потока ще продължат към 1/2-финалите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В зрелищно тенис шоу: Григор срази Щруф и стартира победоносно на UTS! Калоян Соколов
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook