Въпреки отсъствието на Оже-Алиасим: Канада надви Чили за успешно начало в Сидни

от в 08:10 на 31.12.2023
Мартин Вичев

Отборът на Канада надви трудно този на Чили след 2 на 1 победи на United Cup. Първият мач от сблъсъка между двете държави, противопостави Лейла Фернандес и Даниела Сегуел. Най-добрата канадска тенисистка не срещна затруднения в двубоя си с, намиращата се на над 600 места зад нея чилийка, и я победи с 2:0 сета - 6:2 6:3. В първият сет, канадката проби сервиза на Сегуел 3 пъти, като един от брейковете бе върнат, преди откриващата част да бъде в актива на Фернандес - 6:2. По ирония на съдбата, вторият сет започна с пробив за чилийката, която поведе с 2:0, затвърждавайки го с труден сервиз гейм. Това обаче не стресна бившата финалистка от Откритото първенство на САЩ и тя направи рибрейк при 2:1 и изравни силите. Малко по-късно пък при 4:3, Фернандес реализира нов пробив, който беше решаващ за изхода на сета и мача. И така след час и 12 минути игра, канадката даде аванс на страната си срещу Чили.

Във вторият двубой, наблюдавахме в игра най-добрият чилийски състезател Николас Джари и световният номер 314 Стивън Диез, който в последния момент замени Феликс Оже-Алиасим, заради проблеми в коляното. Макар и изненадващо, Джари се затрудни доста повече от очакваното и го победи след 2 часа и 9 минути - 5-7 4-6. В първият сет, Джари проби при 5-6 и спечели частта. А във втория - при 4-5 и така изравни за Чили срещу Канада и върна надеждите за успех над "кленовите листа"

Сблъсъкът между двете държави предстоеше да бъде решен от двойките, които противопоставиха Лейла Фернандес и Стивън Диез срещу Томас Бариос Вера и Даниела Сегуел. "Кленовите листа" триумфираха срещу чилийците трудно - 7-5 4-6 10-8. Откриващия сет бе на сметката на канадците, които го спечелиха за 50 минути игра - 7:5. По време на първата част, Фернандес и Диез бяха повели с 4:0, ала допуснаха изравняване, но макар и трудно, все пак успяха да спечелят откриващия сет. Все пак, чилийците изравниха силите като грабнаха втората част след 4:6. Мачът и като цяло сблъсъкът между двете държави предстоеше да се реши от супер тайбрек до 10, който беше спечелен от канадците и така те подпечаха победата си над Чили и се изстреляха на първата позиция в групата, където още е и Гърция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки отсъствието на Оже-Алиасим: Канада надви Чили за успешно начало в Сидни Мартин Вичев
Теми:  
лейла фернандес

Коментари





Следвайте ни в Facebook