Въпреки подобрението на Сок: Фриц не му остави шансове и потегли успешно в Далас

от в 07:14 на 10.02.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц изпрати със смесени емоции австралийското турне в началото на новия сезон, след като допусна ранно поражение на Аустрелиън Оупън, но пък за сметка на това имаше ключова роля за родината си при триумфа на "янките" с титлата от United Cup. Днес пък американецът се завърна в Тура за домашната си надпревара в Далас, където още в откриващия си мач трябваше да срещне Джак Сок, чието име в хода на отминалите дни попадна под светлините на прожекторите, след като се забелязва видима разлика в телосложението на някогашния номер 8, която му позволява да е далеч по-конкурентноспособен на корта и на най-добрите.

В крайна сметка въпреки значителното подобрение в състоянието на полуфиналиста от Nitto ATP Finals 2017, то сънародникът му и настоящ представител на топ 10 беше безкомпромисен и без да посрещне нито един брейкбол, надделя след час и 34 минути на корта - 7:6(5) 6:4. С този си успех топ поставеният в състезанието се класира за четвъртфиналната фаза, където му предстои да срещне друг негов сънародник в лицето на Маркос Гирон.

Още от самото начало на двубоя впечатление правеше стабилността на сервис за всяка от двете страни на мрежата, като определяща за развитието на сблъсъка беше формата на световния номер 141, който отрази единствените два брейкбола, вторият от които сетбол, в хода на частта и логично ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него двамата американци вървяха ръка за ръка и равенството в съотношението на силите беше повече от видимо, ала класата на Фриц взе връх в 11-ата точка при 5:5 пункта и той отмъкна дебютния сет.

На старта на втората част разочарованието от неуспеха в първата беше изписан по лицето на Сок, който за момент допусна да се разконцентрира и за играч от ранга на по-високоранкирания му сънародник беше лесна задача да излезе напред в резултата с пробив. Оттам насетне път назад в срещата за някогашния номер 8 нямаше и макар шампионът от United Cup да пропусна възможността си да дублира своето предимство, то той доведе събитията до очакван развой и узакони победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки подобрението на Сок: Фриц не му остави шансове и потегли успешно в Далас Мартин Петков
Теми:  
atp | далас | джак сок | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook