Вашингтон: Две шампионки от Шлема напуснаха турнира още в първи кръг!

от в 02:24 на 03.08.2022
Мирела Николова

София Кенин завоюва трофея на Аустрелиън Оупън през 2020 година, но оттам насетне кариерата ѝ претърпя сериозен упадък и американката така и не успя да достигне отново подобни висоти. Съпътствана от контузии, тя пропусна множество надпревари, поради което се свлече в ранглистата и понастоящем заема 416-а позиция. През настоящата седмица тя получи "уайлдкард" за участие на WTA 250 надпреварата във Вашингтон, но не съумя да оползотвори предоставения шанс и допусна поражение още на старта от Мария Камила Осорио Серано в последователни сетове - 6:7(2) 1:6. Така колумбийката продължава към втория етап на турнира, където я очаква сблъсък срещу победителката измежду Ема Радукану и Луиза Чирико.

В откриващите минути местната представителка бе бледа сянка на себе си и неточностите от ракетата ѝ изобилстваха, което доведе до пасив от 1:4. Впоследствие тя успя да стабилизира представянето си и да спаси два сетбола, обръщайки от 2:5 до 6:5, но тогава допусна нов пробив и се стигна до тайбрек, в който колумбийката не остави шансове на съперничката си, за да повече в общия резултат. Случилото се оказа влияние върху втория сет, където Осорио Серано продължи да диктува напълно събитията и силите на Кенин стигнаха само да спечели един гейм.

Друга носителка на трофей от Големия шлем в лицето на Слоун Стивънс също се сбогува с тазгодишната надпревара в американската столица още след първия си двубой, след като бе надиграна категорично от световната №69 Айла Томлянович с 6:1 6:4 за малко над час игра. В хода на цялата среща австралийката бе тази, която държеше инициативата и възползвайки се от честите непредизвикани грешки на противничката, реализира два пробива в откриващата част и още три във втората, за да подсигури крайния успех, отвел я до втория кръг, където ще се изправи срещу Людмила Самсонова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вашингтон: Две шампионки от Шлема напуснаха турнира още в първи кръг! Мирела Николова
Теми:  
wta | айла томлянович | вашингтон | мария осорио серано | Обзори | слоун стивънс | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook