Васко Младенов: Амбицията ми е да подобря играта си през 2016-а

от в 01:36 на 17.03.2016
Tennis.bg

В момента Васко Младенов заема рекордното за него 417-о място в световната ранглиста при двойките и 674-о на сингъл. Той има амбиция да подобри още класирането си през следващите месеци от 2016-а година. Ето какво сподели той за Tennis.bg.

Какви са амбициите ти за оставащата 2016-а година? Доволен ли си от началните месеци дотук?
- Амбициите са ми да подобря играта си, а класирането може би е приятното последствие. Така че това ми е приоритет - да ставам по-добър с всяка изминала седмица. Доволен съм, че от началото на годината играх за Купа "Дейвис". Това беше едно незабравимо преживяване. Постигнах една много важна победа, но жалкото е, че отборът не спечели срещу Турция. Като цяло съм доволен от представянето си.

Планирал ли си на какви турнири ще участваш? Сега си на рекордно за теб място в ранглистата - докъде смяташ, че можеш да прогресираш?
- Най-вероятно ще участвам на турнири от сериите "Фючърс" и "Чалънджър" в Узбекистан, Казахстан и като цяло в Азия засега. Това са ми плановете. Надявам се, че ще мога да прогресирам до възможно най-високото място. Конкретна цел не си поставям като цяло - искам да видя доколко мога да бъда добър с усилията, които полагам.

Къде се подготвяш между отделните турнири? На какво ниво са българските ITF турнири според теб?
- Между отделните турнири си идвам в България. Тук също така тренирам с треньора ми и още няколко момчета. Българските ITF турнири според мен са на ниво, което могат да подобрят. Много могат да го подобрят. В организационна гледна точка и като цяло. Би било добре да са на едно място, а не в Созопол на хард и после в Стара Загора на клей. Пловдив на клей, а след това в Благоевград - това е много неудобно. Трудно е да се пътува между турнирите.

Кажи ни твоето мнение за ситуацията на върха в мъжкия тенис - може ли да се намери равностоен състезател на Новак Джокович? Колко още ще бъде на топ ниво Федерер и виждаш ли възможност Надал отново да бъде сред най-добрите?
- Новак Джокович е наистина много добър състезател. Много добър тенисист, който в момента има изключителна доза самочувствие. Увереността е много важна във всеки спорт. Той я има в голяма доза в момента и така се задържа на върха. За Федерер не мога да кажа, защото не го познавам, а също и Надал - двамата са великолепни тенисисти и дано се задържат по-дълго.

С оглед случая с Мария Шарапова и забранения стимулант - как е възможно според теб да се стигне до такава ситуация при екипа, с който разполага? Какво мислят играчите, които знаеш по тези въпроси свързани с допинга в играта.
- Според мен всички професионални играчи от топ 100 приемат, да не кажа и в много по-широк спектър, приемат най-различни препарати за подобряване на физическата си форма и възстановяването си. И като цяло за подобряване на представянето си. Но някои от тях явно са забранени, не знам. Знам, че всички приемат препарати за подобрение на представянето им. Колкото до Шарапова - това са политически игри за мен. Не искам да ги коментирам по-дълбоко, за да няма спекулации. Това е на много политическо ниво. И то на хора, които са по-големи фигури от самите тенисисти.

Кое е най-важното от тренировката с Джокович, която направи преди време? С други топ играчи подготвял ли си се?
- Най-важното от тренировките с Джокович според мен беше усещането, че никой не е непобедим и разликата в нивото на мъжкия тенис като цяло от №1 до №1000 и нещо, е много равностойно за сметка на финансирането и наградните фондове. Те се различават много. Примерно един играч от топ 500 получава в пъти по-малко, огромна е разликата с тези в топ 50. Но играта като ниво не се различава почти с нищо. Тренирал съм в Ню Йорк с Иван Додиг и много ми хареса. Приятно момче е, скромно. Доста е работлив. Наистина добър играч. Освен това тренирах с някои играчи от АТР по време на турнира в София.

Очакваш ли да получиш "уайлд кард" за турнира в София?
- Това не зависи директно от мен. Но зависи от представянето ми, макар че понякога и това не е фактор - както видяхме по-рано. Поканите тогава бяха дадени на хора с по-нисък ранкинг от мен на сингъл и двойки. Ще направя всичко възможно, за да убедя с резултатите ми хората, които са отговорни при избора.

Известен си и с музикалните си изяви. Има ли новости в тази насока? Какви други хобита имаш?
- В момента работя върху четвъртия си албум на руски език. Работя върху музиката и текста. Албумът е почти готов. Нужно ми е време. Това е важно. Трябват ми едни свободни две седмици, които засега не ги виждам. Трябват и пари. Не бързам. Към края на годината е възможно да издам следващия си албум.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Васко Младенов: Амбицията ми е да подобря играта си през 2016-а Tennis.bg
Теми:  
васко младенов | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook