Васко Младенов и Александър Донски донесоха първа българска победа на Sofia Open 2020

от в 16:43 на 01.11.2020
Петър Колев

Кен Скупски и Джони О'Мара сложиха край на участието на изцяло българския тандем Васко Младенов/Александър Донски и така онамериха място във втория кръг на турнира, където ги очаква среща с първите поставени в лицето на Юрген Мелцер и Едуар Роже-Васлен.

Мачът започна отлично за представителите на България, които реализираха пробив още в първия гейм на мача след поредица от първокачествени ретури и прецизни излизания на мрежата. Безпроблемен сервис гейм на Донски увеличи преднината им на 2:0 гейма. Британците започнаха да намират играта си и съумяваха да си създават все повече възможности от ретур. Те успяха да разчетат сервиса на 22-годишния българин в шестия гейм и осъществиха рибрейк, изравнявайки за 3:3. Скупски и О'Мара спасиха три последователни точки за пробив в следващия гейм благодарение на отлично пласираните си сервиси и така увеличиха преднината си на 4:3. Последва сервис гейм на Младенов, в който българите съумяха да достигнат от 0:40 до 40:40, но след сгрешено воле на по-опитния българин, британската двойка достигна до втори пробив за 5:3. Въпреки че не съумяха да осъществят първите си три сет пойнта, Скупски и О'Мара измъкнаха първата част след нова спечелана "решаваща точка" за 6:3.

Втората част не започна по-добре за българските представители - те загубиха четвърти пореден гейм след "решаваща точка" и инкасираха ранен пробив за 0:1. Въпреки това те не се отказаха и след няколко първокласни ретура от страна на Александър Донски те осъществиха моментален рибрейк, прекъсвайки серията си от шест последователни загубени гейма - 1:1. Това обаче не сложи край на множеството непредизвикани грешки на българския тандем и на атаките от ретур на британците, които отново излязоха напред в резултата след нов брейк за 2:1. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Васко Младенов и Александър Донски донесоха първа българска победа на Sofia Open 2020 Петър Колев
Теми:  
sofia open | александър донски | васко младенов | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook