Васко Младенов: Уговарянето на тенис мачове стана глобален бизнес

от в 17:00 на 27.03.2016
Теодор Кафеджиев

Един от състезателите ни за Купа "Дейвис" Васко Младенов за пореден път направи любопитни разкрития за "тъмната" страна в тениса. Той потвърди, че е получавал няколко предложения да уреди свои двубои. Също така е убеден, че много от водещите тенисисти използват стимуланти за по-добра форма и "границата е много тънка" в тези случаи.

"Според мен това не се случва само в Русия. Доста са политическите игри, тъй като това е изгодно на някои. Но мисля, че всички топ професионалисти взимат нещо, някакви препарати, за да си помогнат на тялото и да подобрят представянето. Границата е много тънка и там се намесват и други фигури. Не искам да говоря за тях, защото не съм запознат," разкри Младенов пред Канал 3.

Младенов открехна вратата и затова как се процедира в случаите при уреждане на тенис срещи.

"За уговорените мачове мога да кажа много неща, защото за съжаление това е горчивата истина. На ниво "Фючърс" и "Чалънджър" много мачове се уговорят, но това е единственият изход за един тенисист топ 400, топ 500 и надолу. Тези играчи нямат възможност постоянно да пътуват по турнири и са длъжни да изкарват пари от някъде. И тъй като наградните фондове на тези турнири не позволяват никаква свобода в действията ти, това ги кара да търсят такива алтернативни, неправилни изходи. Аз не ги съдя, тъй като тези хора опитват да останат в играта колкото може по-дълго. За съжаление ITF и АТР са устроени така, че игнорират нуждите на играчите под топ 100.

"Разбира се, че съм получавал предложения да уговоря мачове. Не веднъж и не два пъти. Винаги съм пращал мейл на TIU - организацията, която се занимава с това към ITF. Това е правилникът, който трябва да следваш, за да останеш чист.

"Много хора в последните години започнаха да се занимават със залагания на тенис. Всички знаят, че по-бедните тенисисти се нуждаят от пари и това стана глобален бизнес. И затова, честно да ви кажа, миналата година поне 10 човека ми писаха по Фейсбук, на лична среща, постоянно - търсят нови играчи, за да изкарат пари. Но аз никога не съм го правил.

Треньорът на Младенов - Мирослав Гергов се присъедини към мнението на своя възпитаник. "Това е единственият начин хората да оцелеят. Ние категорично сме отказвали, но изкушението е голямо. Ако от един турнир може да изкараш 300-400 долара, но дойде някой и ти предложи 10 000 като единственото, което се иска от теб е да загубиш, много хора не устояват."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Васко Младенов: Уговарянето на тенис мачове стана глобален бизнес Теодор Кафеджиев
Теми:  
васко младенов | залози | скандали | тенис залози

Коментари





Следвайте ни в Facebook