Вавринка: Бях извън топ 260, а сега съм в топ 20 - играх супер срещу Григор

от в 01:50 на 05.06.2019
Георги Христов

Стан Вавринка се завръща в топ 20 след силното си представяне на Откритото първенство на Франция. Швейцарецът не успя да достигне до четвърти полуфинал в Париж, но се представи на ниво, губейки в четвъртфиналите от Роджър Федерер в оспорвана битка.

"Повече съм позитивно настроен отколкото тъжен и разочарован, тъй като знам какви усилия съм положил, за да се върна на това ниво. По това време миналата година си тръгнах като №260 или нещо подобно. Сега се завръщам в топ 20. Щастлив съм. Това значи, че работя правилно и трябва да продължа да участвам в големи мачове," сподели Вавринка.

Както е известно в края на 2017 Вавринка претърпя две операции на коляното, а след това с началото на 2018 се възстановяваше още три месеца. През юни 2018 година Вавринка бе №263 в света. Сега ще бъде №19 от понеделник.

"Цялостно турнирът беше чудесен за мен. Играх наистина добре от самото начало, спечелих топ мачове особено срещу Кристиан Гарин. Играх супер силно срещу Григор Димитров, а след това и с Циципас, който е много уверен тази година. Беше голяма битка, пет часа. Супер щастлив съм, че съм готов физически за толкова време на корта. Днес беше друга голяма битка срещу Роджър," анализира Вавринка.

"Мисля, че доказах, че все още мога да побеждавам най-добрите. Но както казах най-важното е, че физически успях да се върна на нужното ниво. Да играя три дни поред по пет часа. Един от най-дългите мачове в кариерата ми и то да демонстрирам високо ниво толкова време. Това е хубаво за бъдещето. А накрая загубих от най-добрия играч, който някога е упражнявал този спорт," сподели още Стан.

Сега той планира да играе на тревни кортове в Щутгарт, Куинс и на Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Бях извън топ 260, а сега съм в топ 20 - играх супер срещу Григор Георги Христов
Теми:  
григор димитров | ролан гарос | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook