Вавринка надигра Григор, българинът изпада от топ 70 (видео)

от в 23:38 на 05.08.2019
Георги Христов

Стан Вавринка започна с победа участието си на АТР Мастърс 1000 в Монреал. Швейцарецът надигра българския №1 Григор Димитров след 6:4, 6:4 за час и половина на корта. Така той вече води с 6-4 в преките мачове между двамата и е в серия от четири поредни успеха. Трикратният шампион в Големия шлем очаква Карен Хачанов в следващата фаза.

С ранното си отпадане Димитров губи 170 точки за ранглистата и от следващия понеделник ще бъде извън топ 70 на класацията на АТР. Загубата на Гришо е шеста от последните му седем двубоя.

В първия сет Вавринка поведе бързо с 3:1 и в крайна сметка задържа аванса си за крайното 6:4. Втората част започна с три поредни пробива. Два от тях бяха в полза на Стан, който задържа този си аванс до самия край. За Вавринка победата е под №150 в АТР Мастърс 1000 сериите.

Вавринка реализира 12 директни точки от сервис, а Димитров му помогна с шест двойни грешки.

Все пак Димитров продължава в състезанието, но при двойките. Той трябва да играе с Кей Нишикори срещу Жан-Жулиен Ройер и Ория Текау, които са пети поставени.

Следващото участие на единично за Димитров ще бъде следващата седмица. Тогава той ще играе на един от любимите си турнири - АТР Мастърс 1000 в Синсинати. Там през 2017 година той стигна до титлата без загубен сет. Той има да защитава 90 точки от миналата година в Охайо, когато отстъпи в осминафиналите на Новак Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка надигра Григор, българинът изпада от топ 70 (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | монреал | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook