Вавринка нанесе 10-о поредно поражение на Бублик и потегли победоносно в Ротердам!

от в 22:54 на 13.02.2023
Мартин Петков

Стан Вавринка далеч не започна сезона си по мечтан начин, след като допусна поражение още на старта на Откритото първенство на Австралия, но пък за сметка на това се поздрави с успех за родината си на United Cup, надигравайки Александър Бублик. Жребият за надпреварата в Ротердам, стартирала през днешния ден, изправи именно казахстанеца и трикратния шампион от Шлема в откриващия кръг на състезанието, като победата отново беше в полза на ветерана, който се наложи с крайното 7:6(5) 6:4, за час и 39 минути на корта. По този начин световният номер 130, който е бивш шампион в нидерландския град, се класира за втория кръг на турнира, където в сблъсък на предишната генерация в тениса ще срещне Ришар Гаске.

Още от самото начало на двубоя ясно се забелязваше изразеното превъзходство на сервиращите, като в хода на дебютната част станахме свидетели на едва един брейкбол, който беше със статута на сетбол и се откри пред швейцареца, но до нещо повече не се стигна и ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него световният номер 50 пръв се поздрави с минипробив в актива си и разполагаше с аванс от 4:2 точки при смяната на полетата, ала впоследствие Стан с представянето си напомни за най-силните години в своята кариера и обърна, отмъквайки откриващия сет.

Във втората част срещата отново продължи да се развива в типичното си русло с доминация на подаващите, но спад в играта на Бублик, придружен от куп неточности, предостави отлична възможност на бившия шампион в турнира да пробие, която той грабна и направи решителна крачка по пътя към победата. Последвалият гейм на Вавринка се оказа и преломният момент на двубоя, след като той отрази единствения брейкбол, който посрещна в сблъсъка, и оттам насетне нямаше затруднения, за да сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка нанесе 10-о поредно поражение на Бублик и потегли победоносно в Ротердам! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър бублик | ротердам | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook