Вавринка: Нямам представа защо Григор не играе в София (видео)

от в 17:38 на 02.02.2019
Мария Петрова

Жребият за четвъртото издание на Sofia Open беше изтеглен в залата за пресконференции в „Арена Армеец". В церемонията се включи и Стан Вавринка, който за втора поредна година ще участва в София. В първия кръг швейцарецът ще има за съперник миналогодишния финалист Мариуш Копил.

„Пристигнах снощи и вече направих една тренировка. Условията са добри. Сега се чувствам много по-добре от миналата година. През миналия сезон се завръщах след травма и не бях на 100% физически. Започнах добре годината в Доха и Австралия, където записах няколко победи. Очаквам тежък двубой срещу Мариуш, той игра финал тук и явно условията му пасват. Има страхотен сервис, често излиза на мрежата, със сигурност ще бъде интересно. Труден съперник е. Интересен мач ще бъде. Интересна седмица ще бъде, за феновете ще има отлични мачове", коментира Вавринка, който попадна в четвъртината на водача Карен Хачанов.

Вавринка бе попитан и затова дали е учуден от отсъствието на най-добрия български тенисист - Григор Димитров. "Не знам какво да кажа за Григор. Той беше преди две години тук и спечели. Нямам представа каква е причината да не е в турнира тази година."

Стан отчете също, че не е "голям фен" на новия формат на Купа "Дейвис" като бивш шампион в надпреварата. "За следващото поколение може би ще бъде добра промяна, но не съм голям фен на този формат. Аз обаче не искам да участвам тази година. Като млад исках да играя у дома пред изумителна публика. Беше изумителна година, когато спечелихме турнира."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вавринка: Нямам представа защо Григор не играе в София (видео) Мария Петрова
Теми:  
sofia open | григор димитров | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис бг sofia open | тенис новини | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook