Жребият за Sofia Open: Вавринка започва с румънец, Кузманов с Хаасе

от в 15:11 на 02.02.2019
Калоян Пламенов

Изтеглен бе жребият за основната схема на Sofia Open. Водачът в схемата е руснакът Карен Хачанов, който ще дебютира в турнира, ще има за съперник победителя от средата Денис Истомин – Матео Беретини. Освен Хачанов, директно от втория кръг ще започнат още трима тенисисти – Стефанос Циципас, Роберто Баутиста Агут и Данийл Медведев.

Двамата българи в основната схема – Адриан Андреев и Димитър Кузманов, ще премерят сили съответно с Матю Ебдън и Робин Хаасе. Едно от големите дербита на старта е дуелът между Гаел Монфис и Виктор Троицки. Сърбинът, финалист в турнира от 2016-а година, получи последната специална покана за основната схема.

Стефанос Циципас, който преди дни игра на полуфинал на Australian Open, ще дебютира в София с двубой срещу Ян-Ленард Щруф или тенисист от квалификациите. На четвъртфиналите пък е възможен дуел със седмия поставен Гаел Монфис.

В неделя започват квалификациите в турнира, а първите двубои от основната схема ще бъдат в понеделник.

Играй и спечели по време на Sofia Open!

"София ще бъде столицата на най-големите тенис играчи. Очакваме добър тенис пред пълна зала," заяви турнирният директор Горан Джокович.

"Много се радвам, че отново съм тук. Тук е страхотен град и миналата година имах чудесни спомени. Ще дам най-доброто от себе си, това е началото на седмица. Надявам се през седмицата да покажа добър тенис," заяви и Стан Вавринка.

"Миналата година се завръщах от контузия и сега имам по-високи очаквания. Мариуш игра финал тук миналата година и бе финалист. Ще ми бъде труден първия мач тук. Копил е труден съперник," допълни швейцарецът.

"Изключително щастлив съм да взема участие за четвърти път. Благодаря на организаторите за поканата. Целта ми е да запиша първа победа на сингъл. Това е един от най-силните турнири от АТР 250. Надявам се да покажа най-доброто от себе си. Надявам се повече хора да дойдат да ме подкрепят мен и другите момчета," допълни и Мико Кузманов.

Възможните четвъртфинали:
Карен Хачанов - Фернандо Вердаско
Андреас Сепи - Роберто Баутиста Агут
Николоз Басилашвили - Данил Медведев
Гаел Монфис - Стефанос Циципас


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Sofia Open: Вавринка започва с румънец, Кузманов с Хаасе Калоян Пламенов
Теми:  
sofia open | sofia open новини | димитър кузманов | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис бг sofia open | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook