Вавринка потегли с впечатляващ успех над Еванс в Париж

от в 15:13 на 03.11.2020
Калоян Соколов

Стан Вавринка определено не се намира в най-добрата си форма и е склонен да допуска редица наглед неочаквани загуби в последните месеци, но днес показа много високо постоянно ниво на игра и надделя над Даниел Еванс с 6:3 7:6(3). Така швейцарецът записа пета победа от общо също толкова мачове срещу този съперник и се класира за втория кръг, където го очаква сблъсък с един измежду Жил Симон и Томи Пол.

Стан стартира малко мудно и бе напът да допусне брейк още в самото начало на срещата, но показа солидна психическа устойчивост и скоро самият той се откъсна с 4:1 гейма напред в резултата. Вавринка дори можеше да направи преднината си още по-убедителна, само че британецът поддържаше баланса на силите. Поставеният под номер 12 обаче сервираше на много високо ниво и не отпусна възможности на Дан да се върне в първата част, която приключи успешно за трикратния шампион от Шлема.

Швейцарецът играеше много агресивно и във втория сет, като постигаше невероятни ъгли с вездесъщия си обратен удар и реагираше отлично на множеството пуснати топки от страна на Еванс. Британецът все пак не позволи на именития си противник да довърши нещата по лесния начин и тайбрекът трябваше да реши спора в тази толкова оспорвана част. Там Стан се отличи със серия от пет поредни спечелени разигравания и комфортно сложи точка на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка потегли с впечатляващ успех над Еванс в Париж Калоян Соколов
Теми:  
даниел еванс | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook