Вавринка спечели дуела на едноръките бекхенди с Шаповалов и ще играе първи полуфинал през сезона!

от в 22:13 на 15.02.2019
В
6:4 7:6(4) - Стан Вавринка продължава без загубен сет на турнира в Ротердам, след като днес се справи със съпротивата на канадския младок, Денис Шаповалов.

Двубоят стартира вихрено, като и двамата ,,профучаха" през първите си подавания.

В третия гейм обаче смъртоносния обратен удар на Стан заработи на познатото ниво и той достигна до два брейкбола. Пробивът все пак бе предотвратен с голямото съдействие на началния удар на Денис и така срещата продължи гейм за гейм.

Статуквото бе нарушено чак в деветия гейм, когато при 30:30 тийнейджърът взе инициативата с дълбок форхенд, но ръката му трепна при опита за завършващ удар и Шаповалов бе изправен пред скрит сетбол.

В последвалото разиграване отново канадецът пое инициативата и тръгна напред с рискован ъпроуч, но любимият бекхенд на Стан отново не му изневери и топката се заби неспасяемо в отсрещното поле.

Швейцарецът имаше известни трудности със затварянето на сета, но бе подпомогнат от един нескопосан ретур на левичаря, при който той не успя да се нагласи добре към топката, а с бекхенд право в центъра на мрежата Денис сдаде сета.

Втората част започна изцяло под контрола на Вавринка, който проби още в първия гейм, а в желанието си да бъде агресивен опонентът му допускаше огромно количество грешки.

Малко по-късно трикратният шампион от ,,Големия Шлем" реализира втори брейк, като неутрализираше по брилянтен начин мощта на Шаповалов с подсечените си бекхенди и не му даваше никакъв ритъм от основната линия.

19-годишният тенисист продължи, въпреки обстоятелствата, да се бори и се върна до 3:4, печелейки шестия гейм с прецизна къса топка.

Последва размяна на нулеви подавания от двамата играчи и така Стан, аналогично на първата част, трябваше да сервира за крайния успех при 5:4.

Швейцарецът откри с форхенд по правата, приземил се точно на линията, но пресилен удар от основната линия и завърващ форхенд на Денис поставиха позицията на Варинка под съмнение.

Наред беше фамозно разиграване, в което младежът показа отличен демараж и впоследствие контрира с убийствен бекхенд по правата, а едно печелившо бекхенд воле от неговата ракета по-късно означаваше равенство за 5:5.

Шаповалов беше на път да пропилее положените усилия мигновено, ала в крайна сметка се пребори в един много тежък гейм, където дланният му удар доминираше ключовите размени и канадецът излезе за пръв път напред в геймовете във втория сет.

Швйцарецът излеждаше разклатен и все повече форсираше играта си, а нетърпението му откри шанс пред Денис.

Точно тогава обаче сервисът на Стан заработи и два последователни аса пратиха частта в тайбрек. 

Левичарят спечели откриващото разиграване с пореден добре пласиран форхенд, но адреналинът сякаш му дойде малко в повече и наред бяха две грешки в опити за уинъри.

При 2:2 двамата сътвориха маратонска точка, в която канадецът се подхлъзна и се оказа изоставащ с минибрейк.

Опитният швейцарец показа по-голямата си рутина до края на сблъсъка и след нечисто изпълнение с рамката от Шаповалов Вавринка триумфира със 7:4 точки, а така, освен място в утрешните полуфинали, си гарантира и завръщане в топ 50 от понеделник.

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка спечели дуела на едноръките бекхенди с Шаповалов и ще играе първи полуфинал през сезона! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook