Вавринка за скандала си с Федерер от ATP финалите: Добре, че нямаше камери в съблекалните

от в 20:20 на 09.11.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер и Стан Вавринка са пример, че истинското приятелство в професионалния тенис може да съществува, като самият Стан неведнъж е споделял как Маестрото е бил като по-голям брат за него и винаги му е служел за пример и вдъхновение през кариерата му. Двамата играчи са имали невероятни мигове заедно на корта, тъй като спечелиха златото на олимпийския турнир по двойки през 2008-а година в Пекин, а освен това донесоха исторически първи триумф на Швейцария за Купа "Дейвис" точно шест години по-късно. Точно тогава обаче двамата трябваше да минат и през най-сериозния скандал помежду си, който до голяма степен е предизвикан от поведението на Мирка Федерер по време на полуфиналния двубой от финалите на ATP между нейния съпруг и Вавринка.

Toгава бившият номер три се оплаква, че Мирка неизменно крещи зад гърба му, когато той е на път да сервира, а това я ожесточава още повече срещу играча и тя използва епитета "ревльо" по негов адрес. В крайна сметка цялата ситуация разстрои сериозно ритъма на по-младия от двамата швейцарци и срещата беше спечелена в решителен тайбрек от Федерер, като впоследствие отношенията между двамата се обострят сериозно за един кратък период от време, съдейки по думите на Стан:

Имаше огромно напрежение между нас, когато срещата приключи. Ситуяцията беше сложна и за двама ни, а аз определено съм щастлив, че по онова време не слагаха камери в съблекалнята, защото можеше да се направи филм по случилото се тогава. Същевременно трябва да знаеш как да се дистанцираш в подобни моменти, тъй като емоциите не са добър съветник в подобен момент. Никой от нас няма как да забрави през какво сме минали заедно и просто трябваше да не се виждаме за няколко дни, докато спадне напрежението и да обсъдим тогава въпроса. Само седмица по-късно ни предстоеше финал за Купа "Дейвис" и нямаше начин да оставим този скандал да ни отклони от пътя към победата - спомня си трикратният носител на "мейджър" трофеи.

Източник: Tennishead

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка за скандала си с Федерер от ATP финалите: Добре, че нямаше камери в съблекалните Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook