Великобритания надделя убедително над Франция в битката на 10-кратните шампиони

от в 14:53 на 27.11.2021
Мирела Николова

Великобритания и Франция са сред нациите, които имат най-богата история в световното отборно първенство, тъй като могат да се похвалят с по цели 10 триумфа. Днес отборите на двете държави се изправиха в пряк двубой на Финалите на Купа "Дейвис", който бе спечелен убедително от островната страна благодарение на двусетовите победи на Дан Еванс и Камерън Нори.

В битката на вторите ракети на двете страни един срещу друг се изправиха Дан Еванс и Адриан Манарино. В дебютния сет французинът изпитваше сериозни затруднения от линията за сервис и макар на няколко пъти да успя да се спаси от инкасирането на пробив, то такъв в последния възможен момент се оказа достатъчен за Еванс да вземе преднина в отделните части.

Впоследствие световният №71 стабилизира представянето си и британецът така и не съумяваше да се откъсне в резултата, поради което паритетът се запази до 4:4. Тогава обаче напрежението върху Манарино си каза думата и след известен брой непредизвикани неточности отново предаде подаването си в края на сета. Това откри пред Еванс отлична възможност да подпечата победата си с безкомпромисен сервис гейм на нула и така да затвори срещата със 7:5 6:4.

Вторият двубой противопостави двама от тенисистите, отбелязали сериозен прогрес в световната ранглиста през настоящата година, а именно Камерън Нори и Артур Риндеркнех. Откриващата част премина изцяло под диктовката на британеца, който не пропускаше възможност да навлезе агресивно в разиграванията на чуждо подаване и така да реализира 2 пробива. Същевременно той бе безпогрешен на свой сервис и записвайки 5 поредни гейма на сметката си, поведе в общия резултат.

От там насетне обаче силите на корта напълно се изравниха и никой от двамата състезатели не успяваше да излезе напред с брейк. Стигна се до тайбрек, в който представителят на Франция се откъсна напред с 4:1 точки, но съперникът му намери начин да върне интригата - 4:4.  Риндеркнех на два пъти бе на крачка от спечелването на сета, ала Нори за пореден път показа характер и обърна нещата в своя полза, достигайки до мачбол на собствен начален удар, който скоро подпечата успеха на Великобритания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великобритания надделя убедително над Франция в битката на 10-кратните шампиони Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан манарино | артур риндеркнех | дан еванс | камерън нори | купа дейвис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook