ВИДЕО: Федерер стана най-възрастният финалист в Маями, ще гони титла №101

от в 02:36 на 30.03.2019
Георги Христов

Роджър Федерер достигна своя 50-и финал в турнири от АТР Мастърс 1000 серията. Той победи с лекота Денис Шаповалов с 6:2, 6:4 в Маями. Така той предстои да срещне действащия шампион Джон Иснър в неделя. Само във Флорида Федерер вече има седем финала.

"Много съм доволен, че успях да покажа разнообразна игра. Казах на дъщерите ми, че моят съперник дори не е бил роден, когато започвах да се състезавам. Те започнаха да пресмятат и разбраха колко млад е той. Чувствах се добре. Денис е чудесен играч и ще става още по-добър за в бъдеще," коментира Федерер.

В момента Федерер има на сметката си общо 100 титли и ще се бори да увеличи това си постижение. На 37 години Федерер стана най-възрастният финалист в Маями. Преди него рекордът държеше Джими Конърс, който е постигал това на 35.

Играчите с най-много АТР Мастърс финали:
Федерер - 50
Рафаел Надал - 49
Новак Джокович - 47
Иван Лендъл - 33
Джими Конърс - 29
Джон МакЕнроу - 26
Андре Агаси - 23
Бекер/Мъри - 21
Борг/Едберг - 20

Дотук Федерер води с 5:2 на Джон Иснър в преките мачове. Американецът обаче спечели последната им битка, която датира от 2015-а в Париж. И двата успеха на Джон са в зала. Федерер пък е надигравал двуметровия гигант при единствения им финал - в Индиън Уелс през 2012 със 7:6, 6:3.

Федерер предстои да участва в своя пети финал на турнира в Маями. Той е спечелил три от четирите си подобни участия до момента.

Финалната среща в неделя ще бъде от 19,00 часа българско време.





Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ВИДЕО: Федерер стана най-възрастният финалист в Маями, ще гони титла №101 Георги Христов
Теми:  
денис шаповалов | маями | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook