ВИДЕО: Григор Димитров разказва за триумфа в Синсинати и очакванията си

от в 12:49 на 15.08.2018
Мария Петрова

Григор Димитров записа специално видео преди да започне участието си на "Мастърс 1000" в Синсинати. Шампионът от миналата година говори за очакванията, шансовете да защити титлата си, както и конкурентите, с които ще мери сили.

Отделно той говори и по други теми на пресконференцията си:

Какво е чувството да се върнеш в Синсинати, след като спечели титлата миналата година?
- Всеки път, в който се връщам на турнир, на който съм се представил добре, изпитвам позитивни чувства. Това е нова година, турнирът е същият, но аз трябва да започна на чисто, от първия двубой. Това направих миналата година и ще се опитам да повторя и сега. Карам труден сезон, много тенисисти играят на високо ниво през целия период. Трябва да остана фокусиран и да съм концентриран върху моята половина от корта, да гледам мач за мач, така, както направих миналата година. Харесвам условията тук, защото може да стане много горещо, а това подхожда на стила ми и на това как се чувствам в такава ситуация. Разбира се, ще се опитам да повторя това, което направих преди година.

Смяташ ли, че четвъртфиналът в Торонто е онова побутване, от което си се нуждаел, за да си върнеш увереността спрямо последните месеци и да защитиш точките си?
- Освежаващо е, да съм честен. Не мисля толкова за точките. Ако играеш добре, ще ги вземеш и ще имаш високо място в ранглистата. Ако не го направиш - губиш и се връщаш отначало, толкова е просто. Смятам, че не трябва да се фокусираш върху това, защото товари психически. Не бях играл от 4 седмици и бе много освежаващо да спечеля тези трудни двубои. Бях щастлив, че преминах през тези срещи. Впоследствие четвъртфиналът не се разви по начина, по който ми се искаше, но аз трупам увереност и в момента преследвам възможността да играя повече мачове преди US Open, където трябва да съм в най-добрата си форма.

Говориш за трупане на увереност, но какво означава настоящата седмица в този ред на мисли, знаейки, че тук си играл най-добрия си тенис?
- Това е позитивен момент за мен. Не знам за кой път съм тук, но истината е, че обичам това място, този турнир. Харесва ми простотата тук - идваш на корта, вършиш си работата и си тръгваш. Караш се сам на тренировка, което ми харесва много. Обичам идеята, че именно тези неща ме подготвят за последния турнир от Шлема.

Колко отворен е тази година турнирът? Има ли един изявен фаворит?
- Не мисля. Бих искал да се поставя в тази роля, но... Има толкова много тенисисти, които примерно не са се представяли много добре в последната година, но за кратък период вдигат нивото си и започват да печелят. Някои яхат вълната на успеха, други просто са уверени, а трети печелят сякаш от нищото, така че всичко това влияе. Всеки е много опасен. Има много сериозни имена, които не са поставени напред в схемата и може да ги срещнеш още във втори или трети кръг. Такива са условията, но за да преминеш напред, трябва да печелиш именно такива срещи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ВИДЕО: Григор Димитров разказва за триумфа в Синсинати и очакванията си Мария Петрова
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook