Видео: Непростима съдийска грешка коства пробив на Серундоло, Руне не си призна

от в 11:33 на 06.06.2023
Мирела Николова

Холгер Руне често бива критикуван заради поведението си на корта, а последният случай, в който създаде предпоставка за негативни коментари по свой адрес, стана факт през вчерашния ден, когато в осминафиналния му двубой срещу Франсиско Серундоло главният съдия допусна значителна грешка, за която обаче младият датчанин не си призна и спечели въпросната точка.

Ситуацията се разрази в четвъртия гейм на третия сет при резултат 40:40 в подаването на аржентинеца. Тогава съдията на стола Кадер Нуни пропусна факта, че при един от ударите на Серундоло топката отскочи два пъти от корта, и разиграването продължи. Двойният отскок обаче бе забелязан не само от южноамериканския тенисист, но и от едно от децата, подаващи топките в близост до мрежата, което помисли точката за вече приключила и навлезе в корта. Заради действията на момичето главният арбитър отсъди, че точката трябва да бъде преиграна.

 

Последва спор между Серундоло и съдията на стола, по време на който Руне реши да не се намесва и си замълча. Преиграването на точката пък бе спечелено от датския представител, който по този начин достигна до възможност за пробив и съвсем скоро излезе напред в резултата с 3:1.

"Гледах ситуацията на забавен каданс и няма съмнение, че топката отскочи два пъти. Серундоло видя това и затова спря. Съдията направи огромна грешка. На 100% съм сигурен, че Руне забеляза това, но въпросът беше дали ще си признае. Има тенисисти, които го правят, и други, които решават да си премълчат. Въпреки всичко обаче това е работа на съдията - в случая вината е изцяло негова, а не на играча", категоричен е Борис Бекер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Видео: Непростима съдийска грешка коства пробив на Серундоло, Руне не си призна Мирела Николова
Теми:  
atp | ролан гарос 2023 | франсиско серундоло | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook