Видимо невъзстановен: Григор взе само 4 гейма срещу Зверев и напусна Синсинати на старта

от в 21:22 на 15.08.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра един от най-неубедителните си мачове от началото на настоящия сезон и отпадна още на старта на Мастърса в Синсинати. Първата ни ракета записа цели 8 двойни грешки и не направи нито един ас, което на практика го лиши от шансове да се бори за победата срещу Александър Зверев.

Битката на бившите шампиони протече с много сериозно преимущество на германеца, който не изпусна инициативата в нито един момент и заслужено се наложи с разгромното 6:2 6:2, а хасковлията видимо не беше преодолял травмата си в областта на гърба и нямаше как да покаже пълните си възможности на корта.

Tака за Димитров предстои почивка до 28 август, когато се очаква да стартира US Open, но далеч не е изключено да го видим през следващата седмица с "уайл кард" на ATP 250 състезанието в Уинстън Сейлъм, тъй като той записа само един изигран мач на двата подготвителни турнира от "Мастърс" сериите.

Григор откри мача със сравнително комфортно спечелен сервис гейм, но впоследствие допусна дебютна двойна грешка и германецът си осигури първи брейкбол в мача, който реализира с гръмотевичен бекхенд ретур по правата и така поведе с 2:1. Зверев стоеше много по-добре в разиграванията от дъното на корта, докато родният ни представител не можеше да намери оптимален ритъм в ударите си и допускаше множество грешки от неутрални позиции.

Шампионът от 2017-та се опита да стане малко по-агресивен, само че не спираше да пресилва форхендите си и бившият номер две се сдоби с нови две възможности за пробив, които обаче не бяха оползотворени от него и Димитров сведе пасива си до 2:3.

Оттам насетне играта на нашия сънародник претърпя още по-голям разпад, като двойните грешки се увеличаваха непрестанно, а 16-ият поставен не спираше да пласира дълбоко ретурите си и закономерно не загуби нито гейм повече в откриващата част, която скоропостижно беше спечелена от него.

Нещата продължиха да боксуват за Гришо във втория сет, където той скоропостижно отново се оказа изоставащ с брейк, след като изпълни неубедителен форхенд в центъра на мрежата. Тогава последва момент на разконцентрация от страна на по-високоранкирания състезател и българинът се сдоби с два поредни шанса за рибрейк, но пропусна рутинен ретур, а впоследствие изкара бекхенда си с метри в аут и Зверев се откъсна напред с 3:1.

Следващите минути протекоха с пълно надмощие на Саша, чиито удари ставаха все по-остри, докато Григор видимо просто доиграваше мача и инкасира още един пробив, с който беше сложена точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Видимо невъзстановен: Григор взе само 4 гейма срещу Зверев и напусна Синсинати на старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook