Вики Томова допусна поражение и така българското участие в пресявките на Ролан Гарос приключи

от в 16:31 на 24.09.2020
Калоян Соколов

Виктория Томова се бори до последно, но не можа да навакса изоставането си и се прости с мечтата за първо участие в основната схема на Ролан Гарос. Българката отстъпи на Рената Заразуа с 3:6 4:6 и по този начин България остана без участници в квалификационния турнир.

Срещата започна много оспорвано, като двете си размениха по два гейма за над 20 игрови минути. Вики обаче изпитваше сериозни проблеми с първото си подаване, което не създаваше никакви проблеми на мексиканката и тя печелеше голяма част от разиграванията на ретур. Именно тази тенденция изведе Заразуа до успех в първата част, а тя дори поведе с пробив в началото на втория сет. Вики мигновено съумя да го върне, само че допусна нов спад в представянето си и се оказа догоноваща с 2:5. Първата ни ракета спечели следващите два гейма и даде всичко от себе си, за да постигне поне частичен обрат, ала нейната съперничка се оказа непоколбима и затвори комфортно срещата.

Така родните ни представители в Париж се свеждат до Григор Димитров и Цветана Пиронкова, които ще научат имената на опоненти си в същинския турнир още тази вечер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вики Томова допусна поражение и така българското участие в пресявките на Ролан Гарос приключи Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook