Виктория Томова е на четвъртфинал след нова категорична победа в Алтенкирхен!

от в 15:48 на 18.02.2021
Мирела Николова

Втората ни ракета при дамите Виктория Томова записа още един убедителен успех на турнира на ITF с награден фонд от 25 хиляди долара в немския град Алтенкирхен. Днес тя преодоля съпротивата на квалификантката от Германия Нома Ноа Акугуе, надигравайки я със 7:5 6:3, и продължава уверено към четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу представителка на Швейцария в лицето на Сюзън Бандеки или Леони Кунг. 

Мачът стартира равностойно, като и двете състезателки, заставайки на линията за сервис, показваха убедителна игра и рядко някоя успяваше да спечели точка на чуждо подаване. Това се промени в шестия гейм, когато българката инкасира пробив, но се мобилизира и още в ответното подаване на съперничката си възстанови паритета. В самия край на сета Томова осъществи късен пробив, възползвайки се от напрежението, обзело неопитната ѝ противничка, а гейм по-късно прибави частта към своята сметка.

Във втория сет интригата в подаванията на двете не липсваше, но те все пак съумяваха да запазят равенството. Повратният момент дойде при 3:2 в полза на германката, когато нашето момиче направи решителна крачка към четвъртфиналите, реализирайки пробив и влизайки в серия от 5 поредни спечелени гейма, които я изстреляха директно напред в надпреварата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова е на четвъртфинал след нова категорична победа в Алтенкирхен! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория голубич

Коментари





Следвайте ни в Facebook