Виктория Томова изкова страхотен обрат и заслужи мястото си на първи WTA полуфинал

от в 23:47 на 09.04.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова изигра пореден страхотен двубой на WTA 250 надпреварата в Богота и сломи съпротивата на намиращата се в превъзходна форма Нурия Парисас-Диас. Българката показа страхотно спокойствие в хода на цялата среща и по никакъв начин не се впечатли от това, че се оказа изоставаща в сетовете, изковавайки чудесен обрат за крайното 5:7 6:2 6:4. Така за Вики предстои полуфинална битка с поставената под номер пет Тамара Зиданшек.

Родната ни представителка започна чудесно срещата и набързо се откъсна напред с 3:1 гейма, само че изведнъж стана твърде пасивна и се дръпна далеч зад основната линия, което даваше възможност на квалификантката да води играта и нейният обратен удар изведнъж заработи безотказно, с което паритетът бе възстановен при 3:3. Последваха по две трудни подавания за състезателките, а двубоят бе изпълнен с множество тежки размени и частта продължаваше вече над един час, когато испанката реализира решаващ брейк при 6:5 в нейна полза и така се доближи максимално до победата.

Това не обезкуражи Томова и тя заигра далеч по-смело, а първият сервис вече служеше значително по-добре на нашето момиче. Българката просто не можеше да пропусне в този отрязък от срещата, докато Парисас-Диас буквално изнемогваше в дългите разигравания, където Вики беше почти напълно безгрешна и скоро сънародничката ни имаше внушителен аванс от 5:0. Испанката показа известно съживяване, печелейки следващите два гейма, само че втората ни ракета не позволи изненади и изравни общия резултат.

Третият сет отново се развиваше под диктовката на Вики, която ставаше все по-настъпателна в действията си и наказваше по-плитките топки от страна на своята опонентка. Тези обстоятелства доведоха до изграждане на бърза преднина от 3:0 за Томова, а квалификантката едва стоеше на краката си и просто регистрираше как ударите на родната ни представителка минават покрай нея. Така българката получи възможност да сервира за крайния успех при 5:4- и показа достатъчно здрави нерви, за да триумфира в мача и по този начин си осигури изкачване до рекордното за нея 126-то място в световната ранглиста!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова изкова страхотен обрат и заслужи мястото си на първи WTA полуфинал Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | богота | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook