Виктория Томова започна успешно участието си на Ролан Гарос!

от в 12:07 на 23.09.2020
Калоян Соколов

Виктория Томова затвърди добрите си игри през годината и записа едва втората си победа в Париж! Това е единственият турнир от Шлема, където все още Вики не е преодолявала пресявките, но поставената под номер 12 даде сериозна заявка да промени тази тенденция, преодолявайки съпротивата на Река-Лука Йани със 7:5 6:4.

Вики започна солидно мача, като на два пъти придобиваше пробив аванс, само че унгарката веднага наваксваше пасива си и никоя не можеше да се откъсне до 4:4. Първата ни ракета изпитваше трудности при своя любим бекхенд и не успяваше достатъчно добре да натисне топката, което даваше възможност за контраигра на Йани, а непоставената тенисистка също така миксираше отлично играта с пуснати удари. Виктория все пак се мобилизира и съумя да се пребори за успеха в откриващата част, а сериозно впечатление правеше фактът, че тя нямаше нито една загубена точка на второ подаване.

Томова отново откри вихрено следващия сет, повеждайки с 2:0 гейма, ала нейната съперничка стабилизира представянето си и изведнъж обърна нещата до 3:2 в своя полза. Нашата представителка заигра на сигурно в тези минути и просто изчакваше грешките на унгарката в продължителните разигравания, които значително зачестиха. Късите топки пък отново се завърнаха с пълна сила в репертоара на Вики и българката си спечели правото да сервира за победата в срещата при 5:4 в нейна полза. Tова се оказа напълно постижима задача за нашето момиче, на което му предстои двубой с Рената Заразуа във втория кръг на квалификациите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова започна успешно участието си на Ролан Гарос! Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook