Виктория Азаренка ще срещне Арина Сабаленка във втория кръг на US Open

от в 03:51 на 02.09.2020
Петър Колев


Виктория Азаренка се класира за втория кръг на US Open след победа в последователни сетове над австрийката Барбара Хаас. Това бе първа среща между двете тенисистки, а с този си успех беларускинята вече се намира в серия от шест последователни победи след като тя завоюва титлата на W&S Open през миналата седмица.

Първият сет не предложи интрига - Азаренка надиграваше своята съперничка по всеки показател. Тя сервираше на ниво, придвижваше се отлично по корта, изпълняваше дълбоки удари от дъното на корта и правеше успешни излизания на мрежата. Реализирайки два пробива, бившата №1 набързо поведе с 5:0. Въпреки че не успя да материализира трите си сет пойнта на ретур, Азаренка нямаше проблем да затвори частта в собствения си сервис гейм - 6:1.Азаренка

Макар че вторият сет започна обещаващо за австрийка, която спечели първото си подаване, световната №27 отново вдигна нивото и благодарение на мощните си ретури реализира пробив за 2:1. Хаас не успяваше да бъде конкурентна при подаванията на своята съперничка и изигра пореден слаб сервис гейм и набъзо изостана с 4:1. Азаренка безпроблемно затвори срещата след точно един час игра на корта за крайното 6:1 6:2.



Във втори кръг тя ще се изправи срещу своята сънародничка Арина Сабаленка, която се справи с французойката Оушън Додин, но трябваше да положи доста повече усилия. Първият сет беше изключително равностоен, като десетият беше единственият по-дълъг гейм в него. В него беларускинята пропусна четири сет пойнта. Достигна се до тайбрек, в който все пак световната №11 се наложи благодарение на мощните си удари от основната линия - 7:6(1).

Втората част започна отлично за младата французойка, която осъщедтви ранен пробив за 2:0. Въпреки това тя не съумя да го затвърди, тъй като беше подложена на безкомпромисни ретури от страна на Сабаленка. Беларускинята продължаваше да атакува сервиса на своята съперничка и реализира втори брейк в самия край на частта - 5:4. Безпроблемно затвърждаване на пробива донесе победата на световната №11 за малко над час и половина игра на корта за крайното 7:6(1) 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Азаренка ще срещне Арина Сабаленка във втория кръг на US Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook