Виландер: Алкарас е свръхчовек; Джокович е този, който ще трябва да се бори повече за успеха

от в 17:22 на 08.06.2023
Мирела Николова

По-малко от 24 часа ни делят от дългоочаквания сблъсък между Новак Джокович и Карлос Алкарас, който ще определи първия финалист в тазгодишното издание на Ролан Гарос. Двамата ще се изправят един срещу друг в петък следобед, като това ще бъде втори двубой помежду им, първият от които се състоя на Мастърса в Мадрид през миналия сезон и бе спечелен от испанеца. Преди утрешната им среща бившият №1 и настоящ анализатор за Eurosport Матс Виландер е категоричен, че мачът ще бъде тежък за 22-кратния шампион от Шлема, но това далеч не означава, че сърбинът ще бъде лесно преодолян.

"Карлос Алкарас взриви света на професионалния тенис. Хората говорят за него все повече и повече. Той е невероятен в тактическо отношение и никога не губи своята идентичност на корта. Изумително е да го гледаш как играе на живо. Изведнъж нанася мълниеносни удари, които са толкова силни, че са направо липса на уважение към самата игра. 

Не мога да повярвам, че каза, че има голяма увереност в момента. В следващия кръг играе с Новак Джокович и преди мача излиза и заявява това. Различно е, когато се изправиш срещу някого, когото си побеждавал няколко пъти преди това, но в случая те са се срещали само веднъж досега. 

Алкарас е свръхчовек. Когато видиш спортист като него, си казваш, че има надежда за човешката раса. Джокович със сигурност ще може да намери решения на проблемите, които Карлос би му създал. Новак е великолепен физически, но Алкарас притежава удивителна скорост, която би дошла в повече дори за сърбина. 

Смятам, че публиката ще бъде на страната на Новак в началото, защото всички усещат, че този двубой може да бъде особено проблемен за него. Карлос играе страхотно и може би публиката ще има чувството, че именно Джокович е този, който ще трябва да се бори повече, за да постигне успех. Новак обаче е готов на 100% за предизвикателството", категоричен е шведът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Алкарас е свръхчовек; Джокович е този, който ще трябва да се бори повече за успеха Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook