Виландер: Днес Зверев не изглеждаше като играч, който е част от елита на спорта

от в 15:46 на 23.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден поднесе най-голямата изненада на тазгодишния Аустрелиън Оупън до момента, след като соченият за един от основните фаворити за титлата Александър Зверев напусна надпреварата още в четвъртия кръг след загуба в последователни сетове от младия канадец Денис Шаповалов. Поражението несъмнено е разочароващо за германеца, който след края на турнира имаше възможност да оглави световната ранглиста, но това щеше да се случи само в случай че бе триумфирал.

След двубоя си Саша коментира, че с тази си игра не заслужава да бъде лидер в подреждането, а според седемкратния шампион от Шлема Матс Виландер представянето на Зверев днес е било недостойно не само за евентуален бъдещ №1, но и за тенисист, който претендира да бъде част от световния тенис елит.

"В следващата генерация тенисисти няма да има нещо като Голяма четворка. Ще бъдат 9-10 състезатели, които ще печелят големите трофеи. Зверев, Оже-Алиасим и Беретини ще бъдат едни от тях.

Все още обаче не виждам в Зверев качествата, които са характерни за играчи като Новак Джокович, Рафаел Надал или Роджър Федерер. Саша няма да доминира като тях в бъдеще, защото психически не е толкова стабилен, и в днешния му мач това се видя отлично. По мое мнение той не изглеждаше като играч, който е част от елита на спорта, ако трябва да бъда откровен", заяви шведът.

Източник: TennisHead 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Днес Зверев не изглеждаше като играч, който е част от елита на спорта Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook