Виландер: Федерер е решен да се завърне в Тура и ще го направи

от в 13:08 на 27.11.2021
Диана Андреева

Роджър Федерер вече е на 40-годишна възраст и контузиите му го принуждават да итсъства от Тура в последните две години. Маестрото обаче продължава усиленно да се подготвя, защото все още иска да застава под светлината на прожекторите и да усеща енергията на хилядите си почитатели по трибуните. 

Несигурността около здравословното състояние на 20-кратния шампион от Големия шлем тормози сериозно тенис света, а новината за неговото оттегляне от Australian Open 2022 разочарова всички фенове на спорта. Матс Виландер коментира състоянието на Федерер и сподели своите оочаквания за остатъка от кариерата на швейцарерца, а ето какви точно са те:

„Федерер е решен да се завърне в Тура и смятам, че е напълно възможно да го направи. Роджър все още има желание да се съревновава и знае как да се грижи за тялото си, но същевременно ситуацята за него ще става все по-трудна.

Големият проблем за Федерер ще бъде това, че играчите от новото поколение вече са прекалено добри. Зверев и Медведев показват страхотен тенис и вървят все по-смело към върха на ранглистата. Сервисът винаги е бил едно от основните оръжия на Роджър, но доколко ефикасен ще бъде той в сравнение с тези на Медведев и Зверев? Мисля, че му предстои сблъсък с реалността.

Не мисля, че Роджър ще се изявява в много турнири през 2022. Той е наясно, че все още може да печели. Може би не титли, но три или четири мача поред. На мнение съм, че ще бъде хубаво Федерер отново да е под светлината на прожекторите. На него със сигурност му е любопитно да разбере дали все още ще има възможност да се представя подобаващо на 41 години. Той обаче вероятно ще разбере това със сигурност, едва когато се изправи срещу топ играч от ранга на Медведев или Зверев“ – завърши Виландер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Федерер е решен да се завърне в Тура и ще го направи Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | даниил медведев | матс виландер | роджър федерер | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook