Виландер: Федерер се оттегли, защото не искаше да бъде размазан от Джокович

от в 09:44 на 11.06.2021
Диана Андреева

Роджър Федерер се завърна на корта след повече от една година отсъствие преди няколко месеца. Швейцарецът пропусна голяма част от сезона на клей, но на Ролан Гарос показа достатъчно високо ниво, за да достигне до 1/8-финалната фаза на турнира. Но Маестрото се оттегли от участието си в Париж, защото "не трябва да прибързва със завръщането си", както каза самият той. Макар и някои специалисти да разкритикуваха Федерер, Матс Виландер смята, че това е било най-привилното решение, което Роджър е можел ди вземе след тежкия сблъсък с Доминик Кьопфер.

"Лично аз смятам, че Роджър взе абсолютно правилното решение.", сподели Виландер. "Той беше напълно способен да победи следващия си опонент - Матео Беретини, но тогава щеше да се срещне не с друг, ами с Джокович. А Федерер не искаше да бъде размазан преди началото на Уимбълдън. Подобна загуба щеше да му се отрази зле на психиката. 

Роджър пристигна в Париж без излишни очаквания. Щеше да изиграе няколко мача. Вероятно Федерер дори е надхвърлил очакванията си. Той имаше само един мач на червено през сезона, но играта му на Ролан Гарос далеч не даваше подобни сигнали - беше доста стабилен. За него беше очевидно, че след подобна продължителна битка съществува риск да не успее да завърши участието си в надпреварата. Беше правилно решение, затова го подкрепям.", завърши Виландер. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Федерер се оттегли, защото не искаше да бъде размазан от Джокович Диана Андреева
Теми:  
матс виландер | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook