Виландер: Ясно е, че Барти ще бъде шампионка; само Серина в топ форма би имала шанс

от в 02:28 на 24.01.2022
Калоян Соколов

През последните години свикнахме да виждаме редица нови шампионки в WTA Тура и мнозина споделха мнението, че това се случва заради твърде ниското ниво към момента на дамския тенис и липсата на изявени лидерки. Изглежда обаче, че новата доминантна фигура е вече намерена, а това е световната номер едно Ашли Барти. Австралийката все още не е изпитвала вкуса на поражението през новия сезон и съшо така впечатли тенис обществеността с невероятната си серия от 63 поредни спечелени сервис гейма, което може много рядко да бъде постигнато дори при мъжете. 

Самият Матс Виландер пък не пропусна да сподели колко впечатлен е от двукратната "мейджър" шампионка и сподели мнение, че няма как тя да бъде спряна на тазгодишния Аустрелиън Оупън:

"Мисля, че победителят в турнира е ясен, защото Барти просто няма слабости. Всички виждаме колко лесно изпраща останалите си съпернички на полета обратно към дома и наистина нямам представа кой би могъл да я спре. Може би Серина Уилямс би могла да се справи с тази задача, ако се намира в своята върхова форма, но нея я няма тук и австралийката изглежда непобедима" - завърши легендарният швед.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Ясно е, че Барти ще бъде шампионка; само Серина в топ форма би имала шанс Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | ашли барти | интервюта | любопитно | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook