Виландер: Играта на Надал е по-интересена за наблюдаване от тази на Федерер и Джокович

от в 11:01 на 08.06.2022
Мартин Петков

Рафаел Надал преди броени дни за пореден път доказа званието си - Крал на клея, след като завоюва своята 14-а титла на Ролан Гарос. Матадора отпусна едва три сета на противниците си по пътя към финала, в който срещна Каспър Рууд и се поздрави с най-изразителната си победа в хода на надпреварата, за да триумфира със своя 22-ри трофей от Големия шлем, осигурявайки си комфортен аванс на върха пред вечните му съперници Роджър Федерер и Новак Джокович.

Междувременно Матс Виландер, който е носител на 7 ,,мейджър" титли и от години се подвизава като експерт за Евроспорт по време на турнирите от Шлема, изказа интригуващо мнение, че играта на Надал е по-интересна за наблюдаване от тази на Ноле и Маестрото и в допълнение я сравни с грацията, която предоставяше Федерер на зрителите в най-добрите си дни.

,,Колкото по-стар ставам, толкова повече се наслаждавам на играта му. В момента виждаме, че той се доверява повече на своите вариации, отколкото когато беше на 22 или 23-годишна възраст. Намирам тениса му за доста по-интересен от този на Роджър или на Новак." - започна в коментара си легендарният швед.

,,При Федерер всичко изглежда лесно. Просто и естетическо. Рафа е различен: когато удря топката, наяве излиза същността му. Разбира се, началото и края на движението му не са толкова плавни както при Роджър, но контактът му с топката е толкова чист и необикновен, че оставам изумен." - продължи Матс с хвалебствията по адрес на манакореца.

,,Винаги съм харесвал неговата интензивност и емоциална ангажираност, но разликата е, че преди имаше повтарящ се аспект в играта му. Ние знаехме точно как ще спечели точката, а впоследствие и мача с 6:2 6:2 6:2. Сега той създава момент на изненада и ни кара да се питаме: какъв ще бъде следващият му удар? Същото е, като да гледаш Федерер, когато беше в най-добрите си дни. Вече не искам да му коментирам двубоите, искам да се наслаждавам на играта му." - завърши Виландер в мнението си, което изрази по повод играта на рекордьора по титли от Шлема.

Източник: Eurosport


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Играта на Надал е по-интересена за наблюдаване от тази на Федерер и Джокович Мартин Петков
Теми:  
интервю | матс виландер | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook