Виландер: Кирьос е най-кошмарният съперник за Надал при тези обстоятелства

от в 16:01 на 07.07.2022
Калоян Соколов

Категорично срещата между Ник Кирьос и Рафаел Надал приковава най-сериозно внимание от предстоящияте мачове в  идните два дни на Уимбълдън. Двамата играчи винаги са предлагали оспорвани битки, в които е имало напрежене, както на корта, така и извън него. Надал и Кирьос имат коренно различна философия за тениса и живота, което оформя едно страхотно противопоставяне между тях и феновете вече очакват с нетърпение полуфинала им. Днес пък стана ясно, че двукратният шампион е получил 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул, но все пак възнамерява да играе. Според Матс Виландер обаче ще бъде много трудно за Матадора да спечели срещу подобен опонент, имайки предвид обстоятелствата:

"Никой не може да каже дали Надал ще се възстанови на 100 процента за мача си с Кирьос. Спомням си как го интервюирах след финала на Ролан Гарос и той ми сподели, че са му поставени две инжекции, които временно са елиминирали болката в крака. Нямам представа до колко е възможно да се използва същия метод, когато става въпрос за контузия в областта на корема. Предполагам, че ще намери някакъв начин, за да сервира с прилична скорост. Предполагам, че днес той няма да удари нито една тенис топка и ще се отдаде изцяло на възстановителния процес.

Мисля си, че Ник Кирьос е най-кошмарният вариант за съперник на Надал при тези обстоятелства. Австралиецът е изключително непредвидим и неговите удари са много вариативни, което ще принуди Рафа да се движи непрекъснато по корта. Късите топки също няма да имат толкова добър ефект, както срещу Тейлър Фриц, защото всъщност Ник е великолепен атлет, когато е въвлечен напълно в мачовете си и притежава страхотно чувство в близост до мрежата. Не бива да забравяме, че Кирьос има един от най-добрите начални удари в света и Надал няма да има толкова много точки за пробив, което ще го принуди да извлича максималното от собствения си сервис, а засега съществуват сериозно съмнения около способността му да го стори - коментира бившият номер едно.

 Източник: Eurosport

 

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Виландер: Кирьос е най-кошмарният съперник за Надал при тези обстоятелства Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | матс виландер | Ник Кирьос | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари

Следвайте ни в Facebook