Виландер: Мъри трябва да спре да мисли само за себе си и да не отнема шанса на по-младите играчи за изява

от в 04:54 на 28.09.2020
Калоян Соколов

Анди Мъри бе спрян в първия кръг на Ролан Гарос от Стан Вавринка, като шотландецът спечели едва пет гейма в срещата, което е нов антирекорд за него в турнирите от Шлема. Това бе първо отпадане на Анди в откриващия му мач в Париж от 14 години насам. Бившият номер 1 Матс Виландер пък разкритикува Мъри, че изобщо е приел поканата на организаторите да участва в турнира предвид нивото си към момента:

"Притеснявам се за Анди Мъри. Бих искал да разбера от него защо все още е на корта, тъй като сякаш ни дава напразнии надежди, че някога отново ще се завърне пълноценно. Чувствам се леко разочарован. Правилно ли е да постъпва по тозин начин? Аз също направих нещо подобно навремето и това е една от най-големите ми грешки в кариерата. Анди трябва да спре да мисли за себе си и да си спомни кой беше. Има ли той правото да взема непрестанно "уайлдкард" и така да стопира шансовете за изява на младите тенисисти. Отказах се за първи път на 26 години и се върнах след 24 месеца, когато имаше далеч по-мотивирани и добри нови таланти, чието място незаслужено заемах. Определено е трудно да се откажеш, но не e и правилно да даваш фалшиви надежди на всички. Радва ме, че Мъри е в Тура и се опитва да възвърне своята форма. Надявам се да разбере как да го стори", завърши Виландер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Мъри трябва да спре да мисли само за себе си и да не отнема шанса на по-младите играчи за изява Калоян Соколов
Теми:  
анди мъри | матс виландер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook