Виландер: Надал е невиждан атлет за света на тениса; изглежда като 16-годишен

от в 18:06 на 25.03.2022
Владислав Риждов

Рафаел Надал направи рекордно добър старт на кампанията си и спечели 21 последователни победи от също толкова мача, преди впечатляващата му серия да бъде спряна от Тейлър Фриц, който надигра Матадора на финала в Индиън Уелс преди няколко дни. По време на пътя си към битката за трофея в пустинята испанецът за пореден път демонстрира несломимия си дух, след като навакса пасив от 2:5 в решителната част срещу Себастиан Корда, а на финала даде всичко от себе си, въпреки явния дискомфорт, който бившият номер едно изпитваше. Именно това изтъкна и Матс Виландер, който изказа суперлативите си към световния номер 3 в интервю пред Евроспорт:

"Мисля, че никога не съм виждал професионален спортист, който да показва толкова много страст и отдаденост към своя спорт. Рафаел Надал е толкова влюбен в тениса, че е готов да изпита болката и безпокойството, които го съпътстват от толкова много години, човек не може да не се възхищава на такъв шампион. Рафа ще навърши 36 години по време на Ролан Гарос. От гледна точка на психическото си състояние той изглежда на 16 вместо на 36. Не мисля, че някога е имало подобен атлет в нашия спорт. Новак Джокович и Роджър Федерер напоследък показват признаци на психическо изтощение, докато Рафа все още изглежда като дете. Би било чудесно, ако можеше да играе по този начин и през следващите няколко месеца. Трябва да бъдем честни, миналата година сериозно мислехме, че кариерата му е на път да приключи. Самият той се страхуваше, че ще трябва да се пенсионира поради тази травма на крака, но за пореден път изуми всички." - завърши 7-кратният "мейджър" шампион.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Надал е невиждан атлет за света на тениса; изглежда като 16-годишен Владислав Риждов
Теми:  
атп | индиън уелс | интервюта | любопитно | матс виландер | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook