Виландер: Не знам дали Медведев може да се противопостави на най-добрата версия на Надал

от в 20:19 на 29.01.2022
Диана Андреева

С нетърпение тенис светът очаква да научи името на новия шампион на Australian Open 2022. Големият въпрос, който всички си задават, е дали Рафаел Надал ще вдигне своята 21-ва "мейджър" титла, или Даниил Медведев отново ще застане на пътя на историята и ще се поздрави с втори трофей от Шлема. 

Часове остават до началото на този така вълнуващ мач, а специалистите не спират да споделят в социалните мрежи и Интернет пространството своите очаквания за развоя на двубоя. Мнението си за предстоящия мач изрази и Матс Виландер, като ето какво точно коментира той: 

„Двамата най-заслужили играчи на турнира достигнаха до заключителния мач. Не вярвах, че Рафа Надал ще бъде един от двамата най-добре представили се в хода на Australian Open, но резултатите говорят сами за себе си. 

Не съм сигурен как ще се развие мачът през утрешния ден. Очертава се физически двубой. Двамата състезатели ще направят всичко по силите си и ще намират начини да се измъкват във всяка едно ситуация. Въпросът ще бъде кой е по-свеж на четвъртия час от сблъсъка. 

Не мога да определя победител, защото наистина не знам какво предстои да се случи. Имам наблюдения как се представя Медведев във вечерната сесия и смятам, че именно фактът, че мачът ще се състои в късните часове на вечерта, ще повлияе. През нощта топката не отскача толкова високо и Даниил ще може да атакува форхенда на Рафа със своя бекхенд, както и да го притиска повече от ретур. 

Съществува и коренно различен сценарий. Независимо от късния час на двубоя, Рафа разполага с възможност да надгради досегашната си игра в турнира и изцяло да доминира на корта, без да остави шансове на своя противник. Не знам дали Медведев може да се противопостави на най-добрата версия на Надал." - завърши той.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Не знам дали Медведев може да се противопостави на най-добрата версия на Надал Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | матс виландер | медведев | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook