Виландер: Новак и Рафа са фаворити, Федерер не е до тях

от в 14:43 на 23.08.2018
Георги Христов

Бившият №1 Матс Виландер не смята, че Роджър Федерер е на нивото на двамата главни фаворити преди US Open според него - Рафаел Надал и Новак Джокович.

Виландер, който е триумфирал на Откритото първенство на САЩ през 1988 година, смята че Джокович в момента е много близо до оптималната си форма. Както е известно в Синсинати сърбинът спечели и последната девета титла от "Мастърс 1000" сериите, която липсваше в колекцията му.

"Новак Джокович и Рафаел Надал, разбира се, са основните фаворити. Не съм сигурен, че Роджър Федерер може да бъде причислен към двамата. Гледайки Новак сега, не смятам че той играе така както преди. Предлага нещо различно. Извън корта сякаш е много спокоен. Новак е фаворитът, но до него е Рафаел," смята шведът.

Независимо, че има пет титли в Ню Йорк Федерер не е печелил трофея от 2008 година. "Надявам се след 10 години отново да имам възможност да направя нещо специално на US Open," пожела си той.

От своя страна Виландер говори и за младите таланти. "Към този момент не изглежда, че Александър Зверев ще направи големия пробив. Мисля си, че това могат да сторят Стефанос Циципас или Денис Шаповалов, които да достигнат четвъртфиналите или полуфиналите. Притежават всичко нужно."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Новак и Рафа са фаворити, Федерер не е до тях Георги Христов
Теми:  
us open | матс виландер | открито първенство на сащ | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook