Виландер върна думите си, че Федерер "няма топки" да играе с Надал

от в 19:01 на 30.07.2018
Георги Христов

Матс Виландер специално се извини за свой доста краен коментар спрямо Роджър Федерер. Бившият №1 изрази мнение, че на Роджър Федерер му липсват "топки", когато става въпрос за мачове срещу Рафаел Надал.

Шведът е направил тази си оценка във връзка с решението на 37-годишния швейцарец да пропусне за поредна година сезона на клей кортове - любимата част от годината за Рафаел Надал.

"Разбирам решението на Федерер да пропусне "Ролан Гарос". За него Уимбълдън е по-важен. Преди време му се извиних за тази метафора ("че няма топки"). Липсват ми в днешно време шампионите, които са сърцати и имат едновременно топки. Хората говорят само за победите, но ги няма когато той се изправя срещу Рафаел Надал. Той винаги губи от него и не опитва нещо различно. Вижте - Роджър Федерер не е перфектен, дори и при все, че е швейцарец. А те правят перфектни неща като часовниците, например. Роджър не е перфектен. Той го знае и ние го знаем.

"Уважавам го повече от всеки друг играч. Ето защо съм толкова критичен към Федерер и искам повече от него. Очаквам повече. Най-много искам Федерер да победи Надал в петсетов мач в Париж. Не знам дали е възможно. Това обаче би могло да се превърне в най-великия тенис мач в историята. Искам великите мачове да стават още по-добри," е заявил по време на Уимбълдън Виландер пред швейцарското издание Аargauerzeitung.

Според шведа след проблемите с травми, които е имал Федерер, той е започнал да играе по-освободено и това се е отразило добре на изявите му.

"След неговата травма, той изглежда много по-спокоен. Сякаш си каза - случващото се е подарък и ще отида на всички тези места, за да се забавлявам. Успява да покаже в момента най-добрата си игра и не му пука от съперниците. Не казвам, че не го интересува дали ще печели или губи. За него самата игра е по-важна от крайната победа. Така той винаги печели."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер върна думите си, че Федерер "няма топки" да играе с Надал Георги Христов
Теми:  
матс виландер | рафаел надал | роджър федерер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook