Виландер за амбициите на Руне да е номер 1 догодина: Вероятно ще остане разочарован

от в 19:35 на 01.12.2022
Калоян Соколов

2022-ра донесе сериозен пробив на множество млади състезатели в световния тенис елит, като Карлос Алкарас се превърна в най-младия лидер в историята на ранглистата на ATP. В същото време обаче Холгер Руне също отбелязваше сериозен напредък, макар че стоеше малко встрани от прожекторите и в крайна сметка завърши годината с титла от Мастърса в Париц, където на финала надви самия Новак Джокович и по този начин си осигури дебют в топ 10 на света. Впечатляващото е, че скандинавецът стартира сезона извън първите 100 и беше принуден до пролетта да се изявява главно на ниво Чаланджър, но сега младокът вече е сред най-големите имена в спорта и изрази амбиции догодина да заеме челното място в класацията на играчите. Изглежда въпросното изказване на тийнейджъра не се е харесало особено на шведската легенда Матс Виландер, чийто съвет към 11-тата ракета на света е следният:

"Холгер Руне заяви, че ще бъде номер едно в света през 2023-та и първата ми реакция е да изкажа своето мнение как подобни изказвания са крайно опасни и неправилни, защото има голяма вероятност това да не се случи толкова бързо и той да остане разочарован. Може би подобни големи цели го мотивират, но за него е далеч по-важно да продължи да работи върху играта си и тогава резултатите неминуемо ще дойдат.

В момента Холгер се поддава прекалено често на негативните емоции и неговият език на тялото издава твърде много на съперниците му, които лесно могат да усетят кога е уязвим. Сигурен съм, че Руне ще намери начин да контролира своите емоции, защото вече е показвал колко невероятно бързо е способен да учи нови неща, а и да не забряваме, че е на едва 19 години. Очаквам много от него в най-скоро време, ако спре да обръща толкова внимание на събитията извън корта и подобри нивото си на коцентрация. Карлос Алкарас е идеалният пример за следване в това отношение - завърши седемкратният шампион от Големия шлем.

Източник: tennisuptodate

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер за амбициите на Руне да е номер 1 догодина: Вероятно ще остане разочарован Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | матс виландер | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook