Виландер за иновациите в играта: Тенисът заприличва на електронен спорт

от в 16:06 на 25.05.2021
Калоян Соколов

Новите технологии се развиват с бурни темпове през последните години и иновациите не подминават света на тениса. На тазгодишния Аустрелиън Оупън лайнсмените бяха заменени от електрониката Hawk Eye Live, а организаторите на Откритото първенство на САЩ вече обявиха, че ще използват системата на всички кортове, когато дойде време за четвъртия турнир от Големия шлем.

Матс Виландер обаче не харесва въпросните промени, защото така според него изчезва всякакъв човешки фактор и спортът се превръща в електронна игра, а ето още какво сподели бившият номер 1 по този казус:

"Аз лично харесвам съдиите на линиите и съм против тяхното изваждане. Тръпката от обжалванията и избирането на точния момент да спреш, са неделима част от тениса. Сега всичко става все по-роботизирано и двубоите губят своя характер. Финалът между Зверев и Беретини в Рим бе страхотен, но разиграванията продължаваха не повече от 2-3 удара, защото технологията се намесваше постоянно при съвсем незабелжими неточности.

Част от интригата винаги се е криела в несъвършествата, защото нищо в живота не е идеално и така феновете се чувстват много по-въвлечени в случващото се на корта. Присъствието на човешкия фактор е главната причина футболът да бъде толкова популярен сред хората, тъй като се създава възможност за полемика и трябва да запазим това в тениса, ако не искаме да го превърнем в просто една видео игра.

Източник: Reuters.com

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер за иновациите в играта: Тенисът заприличва на електронен спорт Калоян Соколов
Теми:  
интервю | любопитно | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook