Виландер защити Джокович: Абсурдно е как някои хора смятат, че няма контузия

от в 10:55 на 26.01.2023
Мирела Николова

Контузията на Новак Джокович в лявото бедро продължава да бъде една от най-обсъжданите теми на тазгодишното Открито първенство на Австралия. По време на надпреварата сърбинът не сваля превръзката си от крака, като също така в своето интервю вчера сподели как е прекарал повече време на "машините" за възстановяване, отколкото в леглото си. В големи периоди от своите мачове обаче балканецът се придвижва по феноменален начин, което кара мнозина да спекулират, че всъщност изобщо не може да се говори за наличие на физически проблем. 

Един от състезателите, които изразиха категорични съмнения в травмата на 21-кратния шампион от Шлема, бе Алекс Де Минор, който успя да спечели едва пет гейма в двубоя срещу Ноле от осминафиналната фаза. На коренно противоположно мнение обаче е седемкратният носител на "мейджър" трофей и настоящ анализатор за Eurosport Матс Виландер, който твърдо заяви, че и дума не може да става за преструване от страна на Джокера:

"Когато слушам хората да говорят негативно за Новак, се питам какво изобщо се опитват да направят. Абсурдно е да обвиняваш някого в подобно нещо. Първо, няма абсолютно никакъв смисъл да искаш да накараш съперниците си да смятат, че си контузен, ако в действителност не си. Затова е нелепо да мислиш, че Джокович се преструва. Целият този спор е абсурден, защото това е нещо, което засяга пряко единствено и само него. Разбира се, той изпитва болка, контузен е. Но той може да играе тенис в това си състояние. Това е единственото, което има значение за мен", категоричен е бившият номер едно. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер защити Джокович: Абсурдно е как някои хора смятат, че няма контузия Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | матс виландер | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook