Виландер: Зверев притежава всички небоходими качества, за да спре Надал

от в 08:11 на 03.06.2022
Калоян Соколов

През днешния ден ще станат ясни финалистите при мъжете на Ролан Гарос, като безспорно срещата между Рафаел Надал и Александър Зверев приковава по-голяма част от вниманието, въпреки че Каспър Рууд и Марин Чилич също правят много силен турнир, така че ни очакват два страхотни сблъсъка. Категорично обаче 13-кратният шампион се откроява пред останалите състезатели в турнира и не се вижда кой може да го спре към неговата рекордна 22-ра титла от Големия шлем, ако съдим по представянето му от четвъртфиналната фаза, когато надви световния номер едно Новак Джокович в истинска тенис класика.

Изглежда все пак не всички са на това мнение, съдейки по размишленията на Матс Виландер. Някогашният трикратен победител във френската столица е убеден, че Зверев притежава всичко необходимо, за да спре Матадора, а ето още какво сподели бившият номер едно пред камерите не Eurosport:

"Саша Зверев вероятно притежава най-добрия първи сервис в мъжкия тенис. Изключително мощен е. Ако вкарва висок процент на първи начален удар, то ще спечели множество лесни точки. Той взема топката високо от бекхенд, което ми напомня на Робин Сьодерлинг, а именно срещу него е една от загубите на Надал в Париж. Рафа има проблеми точно срещу силови състезатели, които могат да диктуват разиграванията и същевременно са достатъчно стабилни от дъното на корта. Всички говорят за неубедителния форхенд по правата на Саша, но не виждам смисъл изобщо да използва този удар, тъй като е достатъчно да отиграва по диагонала към бекхенда на Надал, използвайки нужното количество топспин. Може ли Зверев да спечели? Мисля, че самият той вярва в това и именно това е най-важното" - завърши Виландер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Зверев притежава всички небоходими качества, за да спре Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | любопитно | матс виландер | рафаел надал | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook