Винаги джентълмен: Григор Димитров беше номиниран от ATP за спортсмен на годината!

от в 17:42 на 30.11.2023
Калоян Соколов

Тенисът е джентълменски спорт, в който уважението към съперника и честната игра е над всичко останало, само че новото поколение от състезатели до голяма степен потъпква установените през годините традиции и непрекъснато ставаме свидетели на нервни изблици към съдиите, използване на вулгарни епитети и дори стигане до физическа саморазправа между самите играчи, което беше на път се случи в срещата между Адриан Андеев и Корентен Муте на Чаланджъра в Орлеан през миналата година.

Григор Димитров обаче винаги е бил пазител на всички най-добри ценности в ракетния спорт и неведнъж сме го виждали как преминава от другата страна на мрежата, за да помогне на своя опонент, както и веднага да отрази, ако някой от подавачите на топките не се чувства добре.

Именно въпросните обстоятелства превръщат първата ни ракета в един от любимците на феновете, които винаги може да разчитат на топло отношение от негова страна, а всичко това не е убягнало на ATP и организацията е удостоила нашия сънародник с номинация за спортсмен на 2023-та година.

Въпросният приз носи името на шведската легенда Стефан Едберг и родния ни представител за трети път през кариерата си има възможност да спечели наградата, която от 2004-та насам неизменно бива връчвана на един измежду Роджър Федерер и Рафаел Надал, но традицията беше прекъсната през 2022-ра, когато Каспър Рууд беше отличен с приза.

Победителят ще бъде обявен в идните дни, а останалите номинирани са Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Яник Синер. На нас пък ни остава единствено да ви припомним една от най-спортсменските прояви на Григор в хода на сезона, която датира от 1/2-финалния му мач срещу Андрей Рубльов на Мастърса в Шанхай. Тогава първият сервис на руснака видимо закачи филето, само че това не беше отчетено от устройството и точката отиде в актива на Рубльов.

Световният номер пет пък постъпи максимално коректно към своя съперник и предложи ситуацията да бъде преиграна, но нашият сънародник му отвърна, че няма вина и отказа предоставената му възможност, въпреки че ставаше въпрос за ключово разиграване от тайбрека на откриващия сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винаги джентълмен: Григор Димитров беше номиниран от ATP за спортсмен на годината! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | любопитно | спортсмен | стефан едберг | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook