Винаги джентълмен: Григор беше номиниран от ATP за спортсмен на годината!

от в 18:37 на 26.11.2022
Калоян Соколов

Тенисът е джентълменски спорт, в който уважението към съперника и честната игра е над всичко останало, само че новото поколение от състезатели до голяма степен потъпква установените през годините традиции и непрекъснато ставаме свидетели на нервни изблици към съдиите, използване на вулгарни епитети и дори стигане до физическа саморазправа между самите играчи, което беше на път се случи в срещата между Адриан Андеев и Корентен Муте на Чаланджъра в Орлеан.

Григор Димитров обаче винаги е бил пазител на всички най-добри ценности в ракетния спорт и невднъж сме го виждали как преминава от другата страна на мрежата, за да помогне на своя опонент, както и веднага да отрази, ако някой от подавачите на топките не се чувства добре. Именно въпросните обстоятелства превръщат първата ни ракета в един от любимците на феновете, които винаги може да разчитат на топло отношение от негова страна, а всичко това не е убягнало на ATP и организацията е удостоила нашия сънародник с номинация за спортсмен на 2022-ра година.

Въпросният приз носи името на шведската легенда Стефан Едберг и родния ни представител за втори път през кариерата си има възможност да спечели наградата, която от 2004-та насам неизменно бива връчвана на един измежду Роджър Федерер и Рафаел Надал. Точно заради това не бива да бъдем изненади по никакъв начин, че Матадора е друг от номинираните тенисисти, като той е в позиция да грабне отличието за четвърти пореден път.

Останалите състезатели в борбата за сребърния трофей пък са Карлос Алкарас, Франсис Тиафо, Матео Беретини, Лоренцо Музети, Каспър Рууд, Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач и Максим Креси.

Победителят ще бъде обявен в идните дни, а на нас ни остава единствено да ви припомним една от най-спортсменските прояви на Григор в хода на сезона, когато на турнира в Акапулко не се поколеба да премине в съперниковото поле и да окаже помощ на Стефан Козлов, който имаше сериозно проблеми с крампи в този момент, макар че в крайна сметка се отърси от тях и спечели тогавашната си среща с българина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винаги джентълмен: Григор беше номиниран от ATP за спортсмен на годината! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook