Винъс изкова впечатляващ обрат срещу Векич; Осака и Плишкова също на 1/4-финал

от в 04:11 на 16.08.2019
В
Винъс Уилямс продължава ,,да връща времето назад”, като днес американката постигна поредната си вдъхновяваща победа след обрат над Дона Векич за 2:6 6:3 6:3 след малко над два часа тенис. На четвъртфинал Винъс ще се изправи срещу Медисън Кийс или Симона Халеп.



Макар че двубоят започна равностойно с два разменени пробива, младата хърватка видимо имаше преимущество в размените от дъното на корта, като грешките у играта на Винъс вземаха превес над представянето ѝ. Така американката се отчете с едва два спечелени гейма за откриващия сет.



Все пак Винъс запази интензитетът в ударите си, които изведнъж започнаха да намират очертанията на корта, с това донесе множество лоши новини за Векич, която не намери начин да противодейства на офанзивния стил на съперничката си.



Така се стигна до трети сет, който отново бе пратен на сметката на по-опитната от двете след решителен пробив в средата на частта.

https://twitter.com/WTA/status/1162083497269313536?s=20

Наоми Осака също се добра до четвъртфиналите в Охайо. Японката се справи със съпротивата на техничната Сю-Уей Хсие след 7:6(3) 5:7 6:2 за малко под два часа и половина игра.



Очаквано, сервисът не бе доминиращ в тази среща, а двете често се вкарваха в продължителни разигравания, в които тенисистките трябваше да разгърнат целия си технически арсенал, за да излизат победителки в някои от любопитните ситуации. В крайна сметка в дългия гейм световната номер едно се оказа по-стабилна, а вместо да вкара и втория сет в тайбрек, Осака инкасира критичен брейк, който вкара мача в трети сет.

https://twitter.com/CincyTennis/status/1162120967327498241?s=20

В него деликатните изпълнения на тайванката не представляваха никаква трудност за Наоми, която с лекота се разправяше с неординарните удари на своята опонентка, за да поведе с убедителното 5:1 и практически да лиши този сет от каквато и да е интрига.



Последваха два задържани сервис гейма за сервиращите, като по този начин Осака се озова сред последните осем в Синсинати.

https://twitter.com/WTA/status/1162129679291039744?s=20

Друга тенисистка, която се озова в тази елитна компания, бе Каролина Плишкова, която се нуждаеше от само два сета, за да сломи Ребека Петершон със 7:5 6:4.



Високата чехкиня започна добре, повеждайки с 3:0, но авансът ѝ бързо се стопи. При 6:5 все пак последва нов пробив в нейна полза, решил сета, а в последвалия такъв Каролина съумя да пробие два пъти подред, изоставайки с 3:4, за да триумфира в срещата. Плишкова пък я очаква сблъсък със Светлана Кузнецова.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винъс изкова впечатляващ обрат срещу Векич; Осака и Плишкова също на 1/4-финал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook