Виньолас реализира обрат срещу Нагал; Черундоло продължава успешната си серия

от в 23:18 на 05.03.2021
Диана Андреева

Трудно начало, но все пак успешен край за Алберт-Рамос Виньолас на 1/4-финалите в Буенос Айрес. Испанецът, поставен под номер пет в надпреварата се справи с квалификанта Сумити Нагал - 4:6 6:2 7:5.

Макар и с успеваемост от 89% на първи сервис, Нагал допускаше много грешки от дъното на корта и това сложи край на успешната му серия в аржентинската столица от пет поредни победи. Виньолас не бе в най-оптималната си форма в днешния мач, но въпреки това съумя да си осигури място на 1/2-финалите, където го очаква брата на шампиона от турнира в Кордоба през миналата седмица - Франциско Черундоло.

Представителят на домакините също бе изправен пред сериозни затруднения, но успя да надделее над Пабло Андухар - 1:6 6:3 6:2. По този начин, макар и крайно неубедителен на моменти в мача, Черундоло продължава напред.

Благодарение на уайлд кард, предоставен от организаторите, през 2019 година Черундоло дебютира в основната схема на ATP турнир именно в Буенос Айрес, но до момента Франциско не бе преминавал първи кръг в аржентинската столица, обаче през утрешния ден той ще вземе участие в първия в своята кариера 1/2-финал на това ниво.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виньолас реализира обрат срещу Нагал; Черундоло продължава успешната си серия Диана Андреева
Теми:  
алберт рамос-виньолас | буенос айрес | пабло андухар | сумит нагал | тенис турнир в Буенос Айрес

Коментари





Следвайте ни в Facebook