Винъс след победата: Изненадана съм, че Джорджи не е номер едно в света

от в 07:45 на 20.06.2023
Калоян Соколов

Винъс Уилямс имаше една една победа на сметката си през последните две години и самата тя неколкократни заявяваше, че вече няма вяра в тялото си, като легендарната америнка постоянно отсъстваше от кортовете и сякаш всички очаквахме съвсем скоро да чуем новината за нейното отказване. Бившата номер едно обаче имаше съвсем други планове и направи поредното си завръщане тъкмо навреме за любимия си тревен сезон, а вчера постигна епична победа след 3-часова битка срещу Камила Джорджи на турнира в Бирмингам. Впоследствие 43-годишната тенисистка не скри огромната радост, която е изпитала от успеха и ясно можехме да видим колко се наслаждава да бъде обратно в Тура, въпреки че се състезава от вече близо 30 години:

"Мисля, че днес се представих изключително добре, а тя също игра невероятно. Изненадана съм, че не е номер едно в света. Имаше толкова много моменти, в които мислех, че мачът е приключил и тя правеше някое страхотно отиграване от наглед невъзможна позиция. Тя ме накара да бъда по-добра, отколкото си мислех, че мога да съм и това е прекрасно. Не съм играла много мачове напоследък и съм много щастлива да продължа напред.

Започнах чудесно, но още в третия гейм изпитах дискомфорт в областта на крака. Мислех си, че това е последното нещо, което трябваше да се случи точно сега, само че някак привикнах към новата ситуация и просто игнорирах болката. Не се движех така, както ми се искаше, но се опитах да ударя всяка една топка, която можех и в крайна сметка се преборих за победата" - сподели Винъс веднага след мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винъс след победата: Изненадана съм, че Джорджи не е номер едно в света Калоян Соколов
Теми:  
wta | бирмингам | винъс уилямс | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook