Винъс Уилямс след опасно подхлъзване на Уимбълдън: Тревата ме уби; не е никак забавно

от в 12:13 на 04.07.2023
Мирела Николова

Винъс Уилямс несъмнено заслужава адмирации за своята неподвластна на времето воля, след като на 43-годишна възраст все още притежава същото желание да се състезава. През вчерашния ден американката се изправи срещу Елина Свитолина в най-интригуващия сблъсък от първия кръг на Уимбълдън, но опасно подхлъзване още в началото на срещата намали шансовете на 5-кратната шампионка в турнира да постигне пореден подвиг.

При опит да достигне топка в близост до мрежата, легендарната тенисистка стана жертва на все още свежата трева в Лондон и се строполи на земята, изкрещявайки от болка. Тя незабавно получи медицинска помощ, след което реши да продължи двубоя, но по всяка вероятност случилото се е повлияло на физическото ѝ състояние до края на мача и в крайна сметка тя отстъпи в последователни части.

"Винаги се очаква тревата да е хлъзгава и знаеш, че в даден момент ще се озовеш на земята. Беше просто лош късмет за мен", каза Винъс на пресконференцията си след сблъсъка. "Започнах двубоя перфектно, убийствено добре, но впоследствие тревата ме уби. Не е никак забавно в момента. Чувствах, че съм в страхотна форма преди турнира и се представях отлично до този момент в мача.

Случилото се ме шокира, но това е спортът. Хубавите новини са, че удрям топката добре, и да се надяваме, че ще успея да разбера какво се случва с мен и ще мога да продължа напред. Ситуацията бе изцяло извън моя контрол, нищо погрешно не съм направила, а просто тичах към топката. Тези моменти са трудни за приемане емоционално, ментално и физически. Не можах да разбера какво се случи в този момент. В хода на кариерата ми е трябвало да се сблъскам с толкова много контузии и дори съм печелила мачове с травми. Това вече се е превърнало в нещо като мой специалитет, но днес не успях да го разгадая", сподели бившата №1.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винъс Уилямс след опасно подхлъзване на Уимбълдън: Тревата ме уби; не е никак забавно Мирела Николова
Теми:  
wta | винъс уилямс | елина свитолина | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook