Висш тенис пилотаж: Григор продължава без загубен сет на АО и гледа към мач с Джокович!

от в 10:13 на 19.01.2023
Мартин Петков

Първата ни ракета Григор Димитров не спира да впечатлява от началото на новия тенис сезон, след като затвърди силните си игри, които ни предостави по време на участието си като играещ капитан за родината на United Cup, с безапелационен успех на старта на Откритото първенство на Австралия. Българинът във вторник се разправи в три сета и за близо два часа и половина на корта с винаги непредсказуемия Аслан Карацев, именно от когото загуби на четвъртфиналите в Мелбърн през 2021-ва, като победата класира нашето момче за втория етап в надпреварата, където жребият му отреди да срещне небезизвестния ни Ласло Джере.

Днешният двубой от втория кръг на Аустрелиън Оупън между най-добрия ни тенисист и сърбина се явява дебютен в историята на съперничеството им, като по адрес на световния номер 68 можем да изтъкнем, че е носител на две АТР титли, всяка от които идва на клей. Постиженията на Джере обаче далеч не могат да бъдат сравними с постигнатото от бившия полуфиналист в Мелбърн, като разликата в класите беше повече от видима в хода на сблъсъка и напълно закономерно предвид факта че Григор не посрещна нито една точка за пробив, то той се поздрави с победата след само час и 35 минути на корта - 6:3 6:2 6:0. С този си триумф българинът се класира за третия етап на състезанието, където при успех по-късно днес на Новак Джокович срещу Енцо Куако ще имаме възможността да се насладим на шоу от най-високо ниво между Гришо и Ноле.

Някогашният номер три спечели жребия и избра правото да сервира пръв, като решението му се оказа ползотворно и той съумя да навлезе в нужния ритъм, печелейки поредица от дълги разигравания. Тези действия на хасковлията мигновено внесоха смут в играта на Джере, който именно при размените от дъното на корта се чувства най-сигурен в себе си, с което по всичко личеше, че Димитров е добре запознат и поддържаше темпото на игра високо, за да не оставя време на сърбина да притъпява остротата на ударите му.

Бившият полуфиналист в турнира с течение на времето продължи да демонстрира все същата стабилност, като преминаваше по страхотен начин от защита в атака и си отвори аванс от три гейма. Оттам насетне първата ни ракета се фокусира основно над началния си удар, който за пореден път функционираше на присъщото за родния ни представител ниво и откриващият сет беше записан срещу името на българина.

Подемът в представянето на Гришо се запази и на старта на втората част, когато той взимаше рано топката след отиграванията на съперника и последователно си осигури възможности да завърши в близост до мрежата, правейки ги безупречно, с което достигна шанс за пробив. В този миг ръката на Джере трепна и той допусна двойна грешка, с която предаде подаването си в актива на нашето момче. Оттам насетне своеобразно имаше само един тенисист на корта, като българинът дирижираше случващото се и беше непоколебим от основната линия, при което отпусна едва два гейма на противника си, преди да прибави сета към сметката си, предусещайки крайния успех в мача.

Третата част се превърна в приятният завършек на този толкова силен двубой от страна на хасковлията, който нагледно обезкуражи световния номер 68, като под знака на изяществото в изпълненията си взе преднина от два пробива. Джере в момента си на безсилие пред играта на бившия шампион от Финалите на АТР започна да допуска все повече грешки, при което това се оказа добре дошло за Григор и той "върза геврек" на сърбина, давайки му едва четири точки в заключителния сет на мача, за да подпечата със стил мястото си в третия кръг на Откритото първенство на Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Висш тенис пилотаж: Григор продължава без загубен сет на АО и гледа към мач с Джокович! Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | бг тенис | бгтенис | григор | григор димитров | димитров | ласло джере

Коментари





Следвайте ни в Facebook