Висш тенис пилотаж: Надал предоля с лекота първия си сериозен тест на Уимбълдън

от в 22:23 на 02.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал досега не впечатляваше с изявите си на Уимбълдън и изглеждаше много уязвим. Това навеждаше на мисълта, че Лоренцо Сонего ще бъде труден тест за бившия двукратен шампион, имайки предвид отличните си резултати на трева, като даже можеше да се похвали с титла на тази настилка. Всички тези предварителни очаквания обаче бяха разбити на пух и прах от бившия номер едно, който показа как изобщо не бива да бъде отписван от списъка на фаворитите в Лондон. Ибериецът се нуждаеше от малко над час, за да спре устрема на съперника си - 6:1 6:3 6:4. В следващия кръг пък му предстои сериозно изпитание в лицето на непредсказуемия Ботик ван де Зандсхул.

Надал започна на изключително високи обороти от самото начало на срещата, като пласира неспасяем бекхенд по късия диагонал, с който загатна какво очаква Сонего. Италианецът се опитваше да бъде разнообразен и атакуваше често мрежата, но тя обикновено се оказваше забранена зона, защото следваше безмилостен минаващ удар от ракетата на Рафа и скоро той водеше с 4:1 гейма. 27-ият поставен изглеждаше силно респектиран от нивото на Матадора, което повлия изключително негативно на играта му и испанецът реализира втори брейк, за да си осигури спечелването на първия сет.

Серията на 22-кратния шампион от Шлема не спря дотук, а неговите действия ставаха все по-уверени. Надал показваше равнище достойно за финала на турнира, докато опонентът му изглеждаше тотално обезверен. Все пак Сонего съумя да направи резултата малко по-почетен, спечелвайки две свои подавания, ала не след дълго отделните части бяха 2:0 в полза на левичаря.

Пълната доминация на 22-кратния носител на "мейджър" титли продължи с пълна сила и съвсем скоро началният удар на италианеца се пропука за пореден път. Рафа не се колебаеше да търси завършващи удари, които намираха съперниковото поле безотказно и геймовете станаха 4:2 в полза на фаворита. Тогава световният номер 54 поиска покривът на корта да бъде затворен, а след паузата намери сили да изравни за 4:4. Ответната реакция на Матадора беше безкомпромисна и заслужено крайната победа отиде в сметката на втория поставен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Висш тенис пилотаж: Надал предоля с лекота първия си сериозен тест на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо сонего | Обзори | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook