Владимир Путин със специални поздравления към отбора на Русия след триумфа!

от в 17:20 на 06.12.2021
Мирела Николова

Съставът на Русия изглеждаше като най-изявения фаворит за спечелването на Купа "Дейвис" през тази година, след като капитанът на отбора - Шармил Тарпишчев, можеше да разчита на двама представители на челната десетка на световната ранглиста. Без особени изненади, през вчерашния ден руснаците вдигнаха трофея от световното отборно първенство за трети път, надделявайки над Хърватия във финалния сблъсък, а по-късно отпразнуваха по подобаващ начин своя триумф.

"Сборная" получи и специални поздравления от президента на Русия - Владимир Путин, който публикува на официалния си сайт следното писмо:

„Уважаеми Шамил Тарпишчев, Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Аслан Карацев, Карен Хачанов, Евгений Донской,

Искрено ви поздравявам за триумфа на Купа "Дейвис"!

Титлата от този турнир е истински значимо събитие за националния ни отбор, за руския тенис като цяло. Показахте изключителни умения, характер и сплотеност, играхте отлично във всички двубои, представихте се блестящо на финала, станахте най-силният отбор в края на 2021 г., след като по-рано през годината спечелихте и ATP Cup, а също така донесохте множество медали от Олимпийските игри в Токио.

И разбира се, специални благодарности към Шамил Тарпишчев, който изигра стотния си мач и спечели за трети път Купа "Дейвис" като капитан на националния отбор.

Пожелавам ви нови успехи, постигане на целите ви и всичко най-добро!".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Владимир Путин със специални поздравления към отбора на Русия след триумфа! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | владимир путин | даниил медведев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook